Mainos

Palvelusektoria uhkaa työvoimapula

Palvelusektoria uhkaava työvoimapula on jäänyt tietotekniikka-alan työvoimapulan varjoon. Palvelutyönantajien liitto varoittaa, että työvoimapula uhkaa jo nousta esteeksi alan kasvulle.

Palvelualalla tarvitaan tänä vuonna runsaat 30 000 uutta työntekijää. Ala potee kuitenkin kroonista pulaa pätevästä väestä. Vaikein tilanne on kasvukeskuksissa, mutta ongelma on tuttu myös muualla.
Kaksi kolmesta yrityksestä arvioi, että osaavien työntekijöiden palkkaaminen käy yhä vaikeammaksi tänä vuonna. Pahiten työvoimapula iskee kiinteistö- ja siivouspalveluihin sekä matkailu- ja ravitsemusaloille. Näiden alojen ongelmana lienee ainakin osittain heikko imago

Samalla kun yritykset kärsivät työvoimapulasta, työttömyys pyörii edelleen kymmenessä prosentissa. Hyvän tahtoinen selitys lienee se, että laman aikana ei ymmärrettävistä syistä osattu varautua nousubuumiin ja sen seurauksena ei ole koulutettua väkeä. Työnantajien mielestä vika ei ole kuitenkaan yksin nousubuumissa, koulutuksessa ja rakenteissa. Yksi iso tekijä on haluttomuus ottaa vastaan työtä ja toisaalta haluttomuus siirtyä työn perässä. Ratkaisuja ongelmaan etsitään muun muassa EU-rahoitteisilla projekteilla ja oppisopimuskoulutuksella.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.