Mainos

Palveluntarjoajan sähkökatko kaatoi useiden yritysten nettisivut

Palveluntarjoja Logican konesalissa tapahtunut sähkökatko pimensi iltapäivällä useiden suurten yritysten nettisivut. Esimerkiksi VR:n lipunmyynti oli kokonaan pois käytöstä kahden tunnin ajan. Palvelu saatiin kuntoon noin kello 15.

- Yhteiskunnan toimivuuden kannalta tärkeimmät palvelut haluttiin saada kuntoon ensimmäisenä. VR:n järjestelmien korjaaminen priorisoitiin tärkeimmäksi, sanoo Logican ulkoistusyksikön johtaja Leena-Mari Lähteenmaa.

Sähkökatko kaatoi myös esimerkiksi Finnkinon nettisivut. Nyt sivut ovat jälleen auki. Myös Suomen Matkatoimiston sivut kaatuivat kello 12.45 ja ne olivat kokonaan poissa köytöstä useiden tuntien ajan. Myös SMT:n sivut on saatu ainakin osittain uudelleen käyttöön.

Lentoyhtiö Blue1:n nettisivut olivat pois käytöstä koko iltapäivän Logican ongelmien takia.

- Ongelmia on sekä julkishallinnon organisaatioiden että yksityisen sektorin toimijoiden sivuilla. En voi viitata asiakkaisiimme nimillä, mutta joukossa on suuria suomalaisia yrityksiä, Lähteenmaa tiivisti aiemmin tänään.

Sähköt katkesivat Logican Helsingissä sijaitsevassa konesalissa ilmastointitöiden takia. Lähteenmaan mukaan töiden ei olisi pitänyt aiheuttaa minkäänlaista riskiä konesalin toiminnalle. Normaalisti varageneraattori olisi pitänyt virran päällä, mutta tällä kertaa ongelma oli sähkönsyötössä.

- Ehkä kerran viidessä tai kymmenessä vuodessa sattuu tällaista. Tässä liian monta epäonnista sattumusta tapahtui kerralla, Lähteenmaa tiivistää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.