Mainos

Palvelumallin päälinjat yritetään kasata vielä ennen vaaleja

Hallitus yrittää rutistaa kasaan yhteisen rautalankamallin kuntien sosiaali- ja terveyspalveluista vielä ennen kuntavaaleja. Sosiaali- ja terveyspoliittinen ministeriryhmä ei päässyt asiasta yhteisymmärrykseen tänään ja vääntöä jatketaan tiistaina.

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd) eilinen luonnosviritelmä ei kelvannut muille hallituspuolueille. Tänään ei tullut myöskään uutta esitystä. Peruspalveluministeri uskoo kuitenkin sopuun.

- Minä itse lähden siitä, että tämä uudistus on niin tärkeä, että sitä pitää viedä rivakasti eteenpäin. Pyrin siihen, että meillä on ensi viikolla olemassa yhteinen näkemys siitä, millä tavalla eteenpäin mennään.

Myös hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen (kok) on toiveikas.

- Kokoomuksella on ollut koko ajan tavoitteena, että me saisimme ennen vaaleja keskeiset linjaukset tiedoksi ja tehdään työtä sen eteen.

Virkkunen myöntää, että hallitus ehtii jalostaa kiistellyn sote-mallin vasta yhteiseksi kannanotoksi ja tarkat yksityiskohdat jäävät myöhempään ajankohtaan.

- Nyt puhutaan sosiaali- ja terveyspalvelujen jatkolinjauksista. Sen koko mallin osalta työryhmän työ jatkuu edelleenkin vuoden loppuun asti ja sen jälkeen on määrä odottaa isompia esityksiä, Virkkunen selventää.

Keskusta kovistelee hallitusta ensi viikon keskiviikkona välikysymyksellä juuri sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.