Mainos

Palveludirektiivin muutos kiistana EU:ssa

EU-maiden johtajat vaativat huomattavia muutoksia kiisteltyyn palveludirektiiviin. Pääministerien mukaan kilpailun avaaminen rajojen yli ei saa tuhota hyvinvointiyhteiskuntaa eikä polkea työntekijöiden oikeuksia.

Ranskan suuntaan Brysselistä lähetettiin yhtenäinen, kansalaisia rauhoitteleva viesti: hyvinvointivaltion ja työntekijöiden oikeuksien luvataan säilyvän.

Mutta itse kokouksessa EU-johtajat jakautuivat kahteen leiriin. Uudet jäsenmaat katsovat nimittäin, että eräät vanhat maat ovat epäreiluja ja suojelevat liikaa itseään. Onkin totta, että palvelu-uudistusta muokataan nyt juuri Ranskan ja Saksan haluamalla tavalla.

Koko hankkeen ideana on, että palvelut on saatava liikkumaan Euroopassa rajojen yli samalla tavalla kuin mitä tavarat jo liikkuvat. Suomi ajaa uudistusta.

- Bisneksen ja työllisyyden kannalta erityisesti näillä yksityisen sektorin palveluilla on hyvin suuri rooli ja meidän pitää varmistaa, että syntyy vahvat yhteismarkkinat, joissa nämä voi kehittyä kuten Yhdysvalloissa. Sitä kautta tulee turvallisuutta ja työtä, pääministeri Matti Vanhanen sanoo.

Palveluiden vapauttamiseen menee kuitenkin vielä vuosia.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 23.03.2005)

Suomen elinkeinoelämä haluaa palvelujen vapautuvan nopeasti, sillä näin palveluyritysten vientimahdollisuudet kasvaisivat.
(Kauppalehden talousuutiset 23.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.