Mainos

Palvelualojen palkkaongelmat puhuttavat

PAM:n puheenjohtajan mukaan naisten palkkoja on korotettava suhteellisesti enemmän kuin miesten, että päästään tasa-arvoon.

Huomenta Suomessa vieraillut Palvelualojen ammattiliitto PAM:n puheenjohtaja Ann Selinin mukaan mikään asia ei ole liitolle kynnyskysymys neuvotteluissa. Kun kokonaisuus saadaan riittävän hyväksi, niin silloin kaikista asioista voidaan keskustella. Toistaiseksi PAM:lla ei ole mitään syytä luopua tavoitteistaan.

- Me olemme tällä hetkellä sopimuksettomassa tilassa. Lakko antaisi vauhtia tilanteeseen. Esimerkiksi kaupan alalla näkemyserot ovat kohtalaiset.

- Palkankorotusten taso on sillä tavoin ydin, että liiton piirissä on paljon matalapalkkaisia aloja. Naisia on näillä aloilla töissä 80 prosenttia. Ei yksityisen palvelusektorin ihmiset voi tässä jäädä vähemmän tasa-arvoiseksi kuin toiset. Palkankorotusten tasolla on suuri merkitys sillä tavoin, ettei jäädä jälkeen enempää muista kuin mitä tällä hetkellä, Selin painottaa.

Selin muistuttaa, että yhteiskunnassa kaikki tahot, valtiovalta, työnantajien keskusjärjestö ja SAK kuin muutkin palkansaajakeskusjärjestöt ovat sitoutuneet samapalkkaisuusohjelmaan, jonka tavoitteena on naisten palkkojen tuominen lähemmäs miesten palkkoja tietyllä aikataululla.

- Se vaatii konkreettisia tekoja. Naisten palkat eivät koskaan tule lähemmäksi miesten palkkoja, jos ei niitä suhteellisesti enemmän koroteta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.