Mainos

Palvelualojen liikevaihto kasvoi

Palvelualojen (pl. kauppa) työpäiväkorjattu liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan marras-tammikuussa 4 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Edellisellä, lokakuuhun päättyneellä neljänneksellä liikevaihdon lisäys oli 5 prosenttia.

Majoitus- ja ravitsemistoiminnan liikevaihto nousi marras-tammikuussa prosentin vuotta aikaisemmasta. Kasvu oli ravitsemistoiminnan ansiota, sillä majoitustoiminnan liikevaihto oli tällä jaksolla lähes sama kuin vuotta aiemmin.

Kuljetuksen, varastoinnin ja tietoliikenteen päätoimialan liikevaihto lisääntyi marras-tammikuussa 5 prosenttia verrattuna neljännekseen vuosi sitten. Eniten suureni posti- ja teleliikenteen liikevaihto, 6 prosenttia. Pienintä liikevaihdon lisäys oli vesiliikenteessä, joka kasvoi 2 prosenttia.

Kiinteistö-, vuokraus-, tutkimus- ja liike-elämän palveluiden liikevaihto kasvoi marras-tammikuussa 4 prosenttia. Alatoimialoista kiinteistöalan palvelujen liikevaihto suureni 9 prosenttia ja tietojenkäsittelypalveluiden 4 prosenttia. Liikevaihdon arvolla mitattuna suurin alatoimiala, muu liike-elämää palveleva toiminta, kasvoi tällä neljänneksellä 2 prosenttia.

Muiden yhteiskunnallisten ja henkilökohtaisten palvelujen toimialan liikevaihto suureni 7 prosenttia edellisestä marras-tammikuun jaksosta. Toimialalle kuuluva virkistys-, kulttuuri ja urheilutoiminta kasvoi 7 prosenttia ja ympäristönhuolto sekä henkilökohtaiset palvelut molemmat 4 prosenttia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.