Mainos

Palvelualojen liikevaihto kasvoi

Palvelualojen työpäiväkorjattu liikevaihto oli helmi-huhtikuussa seitsemän prosenttia suurempi kuin viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla.

Tilastokeskuksen mukaan nopeimmin kasvoi kuljetuksen, varastoinnin ja tietoliikenteen toimiala, jonka liikevaihto oli ajanjaksolla yhdeksän prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Päätoimialalla kasvua ylläpitivät teleliikenne sekä liikennettä palvelevat toiminnat.

Edellisen liikevaihto oli helmi-huhtikuussa 15 prosenttia ja jälkimmäisen 13 prosenttia suurempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Majoitus- ja ravitsemistoiminnan vuosikasvu hidastui huhtikuussa päättyneellä jaksolla kolmeen prosenttiin.

Liike-elämän palvelujen, kuten kiinteistö-, vuokraus- ja tietojenkäsittelypalvelujen, kasvu on niin ikään hidastunut viimeisten kuukausien aikana. Toimialan liikevaihto oli helmi-huhtikuussa kaksi prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Muiden yhteiskunnallisten ja henkilökohtaisten palvelujen liikevaihto kasvoi seitsemän prosenttia viime vuodesta. Näihin palveluihin lukeutuvat ympäristöhuolto, järjestötoiminta sekä virkistys-, kulttuuri- ja urheilutoiminta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.