Mainos

Palvelualojen liikevaihto kasvoi viisi prosenttia

Palvelualojen liikevaihto kasvoi viime vuoden elo-lokakuussa viisi prosenttia ja rakennusyritysten liikevaihto prosentin edellisvuoden vastaavasta ajasta. Myös edellisellä kolmen kuukauden jaksolla palvelualojen liikevaihdon kasvu kaupan ala poislukien oli viisi prosenttia.

Tilastokeskuksen tänään julkaisemien tietojen mukaan talonrakennusyritysten liikevaihto supistui lähes kolme prosenttia, mutta maa- ja vesirakennusyritysten liikevaihto kasvoi kymmenen prosenttia vuoden 2001 elo-lokakuusta.

Kuljetus-, varastointi- ja tietoliikennetoimialan liikevaihto nousi seitsemän prosenttia ja sen kaikki alatoimialat kuten posti- ja teleliikenne lisäsi liikevaihtoaan 14 prosenttia. Myös maa- ja vesiliikenteen toimialojen liikevaihdot kasvoivat. Kiinteistö-, vuokraus-, tutkimus- ja liike-elämän palveluiden liikevaihto lisääntyi elo-lokakuussa neljä prosenttia edellisvuodesta.

Liikevaihdon arvolla mitattuna suurin alatoimiala, muu liike-elämää palveleva toiminta, nousi kolme prosenttia. Kiinteistöalan palvelujen kasvu oli seitsemän prosenttia sekä tietojenkäsittelypalvelujen kolme prosenttia. Työnvälitys ja henkilöstön hankinta kasvoi 12 prosenttia.

Myös etsivä-, vartiointi ja turvallisuuspalvelut jatkoi kasvuaan ja lisäsi liikevaihtoaan yhdeksän prosenttia. Muiden yhteiskunnallisten ja henkilökohtaisten palvelujen toimialan liikevaihto nousi neljä prosenttia vuotta aiemmasta. Toimialalle kuuluva ympäristönhuolto kasvoi kuusi prosenttia, järjestötoiminta viisi prosenttia, virkistys-, kulttuuri ja urheilutoiminta neljä sekä henkilökohtaiset palvelut yhdeksän prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.