Mainos

Palvelualojen liikevaihto kasvoi 9 % tammi-maaliskuussa

Palvelualojen työpäiväkorjattu liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan maaliskuussa 2001 päättyneellä kolmen kuukauden ajanjaksolla 9 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Kasvua vauhditti edelleen voimakkaimmin kiinteistö-, vuokraus-, tutkimus- ja liike-elämän palvelut. Toimialan liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 15 ja loka-joulukuussa 12 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Toimialan sisällä liikevaihto kasvoi ripeästi tietojenkäsittelypalvelussa, 29 prosenttia, sekä teknisessä palvelussa, testauksessa ja analysoinnissa, 17 prosenttia.

Kuljetuksen, varastoinnin ja tietoliikenteen liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 5 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Päätoimialan sisällä posti- ja teleliikenne kasvoi 3 prosenttia. Sen kasvuvauhti hidastui huomattavasti verrattuna kahteen edelliseen kolmen kuukauden jaksoon: loka-joulukuussa liikevaihto kohosi 14 ja heinä-syyskuussa 15 prosenttia edellisvuodesta.

Majoitus- ja ravitsemistoiminnan liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 6 prosenttia, kun kasvu loka-joulukuussa oli 4 prosenttia. Muiden yhteiskunnallisten ja henkilökohtaisten palvelujen, kuten ympäristöhuollon, järjestötoiminnan sekä virkistys-, kulttuuri- ja urheilutoiminnan, liikevaihto kasvoi 5 prosenttia edellisvuodesta. Päätoimialan sisällä liikevaihto kasvoi voimakkaimmin ympäristönhuollossa, 11 prosenttia.

Liikevaihtosarjat perustuvat verohallinnon arvonlisävero- ja työnantajasuoritustietoihin, joita täydennetään Tilastokeskuksen aineistoilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.