Mainos

Palvelualojen liikevaihto kasvoi 10 prosenttia maalis-toukokuussa

Palvelualojen työpäiväkorjattu liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan toukokuussa päättyneellä kolmen kuukauden ajanjaksolla 10 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Kiinteistö-, vuokraus-, tutkimus- ja liike-elämän palvelujen liikevaihto oli maalis-toukokuussa 14 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Toimialan sisällä kasvu oli nopeinta tietojenkäsittelypalveluissa ja teknisessä palvelussa, testauksessa ja analysoinnissa.

Kuljetuksen, varastoinnin ja tietoliikenteen liikevaihto kasvoi maalis-toukokuussa 6 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Toimialan kasvu hidastui keväällä, mihin vaikutti erityisesti posti- ja teleliikenteen hiipuminen.

Tämän alatoimialan liikevaihto kohosi maalis-toukokuussa prosentin edellisvuodesta, kun kahdella edellisellä kolmen kuukauden jaksolla se kasvoi vielä 12 prosenttia.

Majoitus- ja ravitsemistoiminnan liikevaihto kasvoi maalis-toukokuussa 5 prosenttia. Muiden yhteiskunnallisten ja henkilökohtaisten palvelujen, kuten ympäristöhuollon, järjestötoiminnan sekä virkistys-, kulttuuri- ja urheilutoiminnan liikevaihto oli maalis-toukokuussa 6 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.