Mainos

Palvelualojen ammattiliitto mehukohusta: Tilaisuus parantaa työntekijöiden oloja

Palvelualojen Ammattiliiton puheenjohtaja Joonas Tuomivaara kertoo, miksi kohumehut on laitettu kolmen päivän käsittelykieltoon.

Tuomivaara näkee käsittelykiellon yhtenä keinona vaikuttaa.

- Me nähtiin tässä tilaisuus auttaa thaimaalaisia työntekijöitä ja parantaa heidän olosuhteitaan. Finnwatchin raportti osoitti, että heidän olosuhteet eivät ole parantuneet viime vuoden raportista, sanoo Tuomivaara.

- Tuotteet jätetään keräämättä ja tätä kautta se ei päädy kuluttajille. Tästä on kyse enemmän symbolisesta eleestä eikä painostustoimeenpiteestä. Ei toivota, että työnantajat vaihtaa tavaran toimittajaa vaan parantaa olosuhteita nykyisellä toimittajalla.

Tuomivaaran mukaan tarkoitus on saada lisää näkyvyyttä Finnwotchin ansiokkaalle työlle. Tuomivaaralla muistaa, että aiemmin satamissa on pysäytetty liikennettä vastaavantyyppisistä syistä.

- Tämä on perinteistä AY-toimintaa 2000-luvulla, toteaa Tuomivaara.

Varastotyöntekijät asettavat kiistanalaiset ananasmehut käsittelykieltoon. Palvelualojen ammattiliitto PAM kertoo, että SOK:n, Keskon ja Tuko Logisticsin varastotyöntekijät eivät käsittele mehuja kolmeen päivään keskiviikosta lähtien.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.