Mainos

Palveluala torppaa nettikaupat: Ruoka verkossa on vaikein tuoteryhmä

Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin suhtautuu epäillen ruokaostosten siirtymiseen verkkoon tulevaisuudessa. 

Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja Mika Pantzar arvioi eilen illalla MTV:n Uutisissa, että kymmenen vuoden sisällä ruokakaupat siirtyvät nettiin.

– Ruoka on verkkokaupassa kaikkein vaikein tuoteryhmä. Logistiset ketjut, kylmäketjut ja tuoteturvallisuus ovat todella hankala järjestää, Selin perustelee.

Selinin mielestä myöskään kotitaloudet eivät ole varautuneet netissä tehtäviin ruokaostoksiin. 

– Meillä ei ole kotitalouksissa paikkoja, mihin se ruoka voitaisiin toimittaa. Ihmisillä ei myöskään ole aikaa odotella ruokaa niin pitkiä aikoja kuin nettitoimitukset ainakin tällä hetkellä vaativat, Selin sanoo.

MTK :n puheenjohtaja Juha Marttila puolestaan on kiinnostunut netin mahdollisuuksista ruokapuolella. Hänen mukaansa maatiloilla ja muualla ruoan valmistuksessa tehdään jo paljon työtä sen eteen, että kauppa voitaisiin ketjussa ohittaa. 

– Haluamme vahvistaa suoraa sidettä maatilojen ja kuluttajien välillä. Meillä on paljon hyviä esimerkkejä, ja kyllä tämä kehitys tässä jatkuu, Marttila toteaa.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.