Palveluala torppaa nettikaupat: Ruoka verkossa on vaikein tuoteryhmä

Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin suhtautuu epäillen ruokaostosten siirtymiseen verkkoon tulevaisuudessa. 

Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja Mika Pantzar arvioi eilen illalla MTV:n Uutisissa, että kymmenen vuoden sisällä ruokakaupat siirtyvät nettiin.

– Ruoka on verkkokaupassa kaikkein vaikein tuoteryhmä. Logistiset ketjut, kylmäketjut ja tuoteturvallisuus ovat todella hankala järjestää, Selin perustelee.

Selinin mielestä myöskään kotitaloudet eivät ole varautuneet netissä tehtäviin ruokaostoksiin. 

– Meillä ei ole kotitalouksissa paikkoja, mihin se ruoka voitaisiin toimittaa. Ihmisillä ei myöskään ole aikaa odotella ruokaa niin pitkiä aikoja kuin nettitoimitukset ainakin tällä hetkellä vaativat, Selin sanoo.

MTK :n puheenjohtaja Juha Marttila puolestaan on kiinnostunut netin mahdollisuuksista ruokapuolella. Hänen mukaansa maatiloilla ja muualla ruoan valmistuksessa tehdään jo paljon työtä sen eteen, että kauppa voitaisiin ketjussa ohittaa. 

– Haluamme vahvistaa suoraa sidettä maatilojen ja kuluttajien välillä. Meillä on paljon hyviä esimerkkejä, ja kyllä tämä kehitys tässä jatkuu, Marttila toteaa.



Lue myös:

    Uusimmat