Mainos

Paluuliikenteeseen päästään siedettävässä säässä

Joulun paluuliikenteeseen päästään huomenna valtaosassa maata siedettävässä säässä. Ajokeliä voidaan kuitenkin yleisesti luonnehtia huonoksi.

Ilmatieteen laitoksen mukaan hankalinta keliä autoilijoille on luvassa Oulun läänissä, johon osuu kohtalaisen lumisateen alue. Jonkin verran lunta voi tulla Pohjanmaalla ja itäisessä Suomessa aina Kymenlaaksoa myöten.

Pöllyävä lumi, jäiset tiet ja pimeys pitävät kaasujalan kevyenä kautta maan.

Pakkanen kiristyy, ja etelässäkin mittari pysyy päivällä kymmenen pakkasasteen tuntumassa. Maantiesuola ei pure enää kymmenen asteen pakkasessa, joten liukkaus vaanii autoilijoita. Tiehallinto kuitenkin hoitaa tehostetusti vilkkaimpia pääteitä joulun meno- ja paluuliikenteen aikana.

Paluuliikenteen odotetaan olevan vilkkaimmillaan kello 14:n ja 19:n välillä. Pahoja ruuhkia ei kuitenkaan ole odotettavissa, koska paluuliikenne jakautuu pitkälle aikavälille.

Matkustamiseen varattava talvilisää

Tiehallinto muistuttaa, että joulumatkustamiseen on hyvä varata talvilisää. Tunnin matkaan talvella kannattaa varata 10-20 minuuttia enemmän aikaa kuin kesällä. Näin saa enemmän aikaa ennakointiin ja pelivaraa liikkumiseen.

Tapaninpäivän illalla ajokeli on ollut erittäin huono Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa. Aiemmin päivällä erittäin huonon ajokelin alue oli etelässä vielä laajempi. Syynä olivat lumisade ja tiestä pöllyävä lumi.

Sunnuntain vastaiseksi yönä ajokelin ennustetaan muuttuvan huonoksi Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa. Muualla maassa Lappia lukuun ottamatta keli oli jo huono. Lapin talvikeli oli lauantaina tavanomainen, ja sellaisena sen odotettiin pysyvän sunnuntainakin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.