Mainos

VR julisti lakkoilijoille työsulun

VR on saanut EK:lta luvan asettaa Sähköliittoon kuuluvat työntekijänsä työsulkuun. 

Palvelualojen työnantajat PALTA käynnistää VR Track Oy:ssä työsulun 31.heinäkuuta kello 7 alkaen. 

Sähköliittolaiset ovat parhaillaan lakossa, koska tahtovat itselleen JHL:n työehtosopimuksen sijaan Sähköliiton sopimuksen. Työsulut ovat Suomessa poikkeuksellinen työtaistelun väline.  

VR:n toimitusjohtajan Mikael Aron mukaan on kohtuutonta, että pieni joukko sähkötyöntekijöistä pyrkii murtamaan voimassa olevaa työehtosopimusta ja saamaan itselleen muita paremmat edut.  

– Ammattiosasto ilmoittaa jatkuvasti uusista lakoista ja viimeksi myös niitä koskevista tukitoimista. Lisäksi ylityökielto on ollut päällä jo pitkään eikä ammattiosasto osoita minkäänlaista halua asioiden selvittämiseen. PALTA:lle ei tässä tilanteessa jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin turvautua työsulkuun, toteaa PALTAn varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto.

Aarron mielestä ammattiosaston toiminta on amatöörimäistä eikä kokonaisuus tunnu olevan enää kenenkään hallinnassa. 

Työsulku kestää kolme viikkoa, ellei tilanne yhtiössä sitä ennen normalisoidu.

VR Track Oy kertoo pyrkivänsä siihen, että tilanteen vaikutukset junaliikenteeseen jäisivät mahdollisimman pieniksi. Työsulku ei koske hengen ja terveyden turvaamiseksi tehtävää työtä.

Työsulku koskee enintään 150 sähköliittolaista sähköasentajaa. Aarron mukaan työsulku voisi vaikuttaa häiriotilanteissa korjausaikoihin ja sitä kautta voi tulla myöhästymisiä tai junien peruutuksia.

Aarto toivoo tilanteen normalisoituvan niin, että ammattiosasto lopettaa työtaistelutoimenpiteensä ja työsulkuun ei tarvitsisi turvautua lainkaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.