Palsternakkatimbaali, tomaattikastike ja paistettu medefile 19.1.2001

Toimittaja Ari Malmberg
Ruokaosuudessa vieraana ravintola Sipulin keittiöpäällikkö Miika Laitsaari.

Palsternakkatimbaali


200 g palsternakkaa
1 pieni peruna
2 dl kuohukermaa
0,5 dl vettä
3 kananmunan keltuaista

1. Kuori ja kuutioi palsternakka ja peruna.
2. Hauduta juurekset kypsiksi kerma- vesiseoksessa noin puoli tuntia
3. Valuta neste pois ja hienonna jäljelle jäänyt seos tehosekoittimessa samettiseksi massaksi.
4. Mausta massa suolalla ja valkopippurilla.
5. Jäähdytä massa samassa kulhossa huoneenlämpöiseksi, lisää sitten keltuaiset joukkoon yksitellen koko ajan koneella sekoittaen. (Muista, ette massa ei saa olla kuuma, sillä silloin se juoksettuu)
6. Laita massa voideltuihin timbaalivuokiin ja kypsennä ne vesihauteessa kannen alla.
7. Kypsennysaika riippuu vuoan koosta (5 x 5 cm:n vuoka 12 minuuttia)

Tomaattikastike

3 luumutomaattia
1 salottisipuli
1/2 tuoretta chiliä
oliiviöljyä
1 pieni prk tomaattisosetta
1 dl valkoviiniä
1 dl kalalientä
sokeria, suolaa ja valkopippuria

1. Kalttaa tomaatit ja poista niistä siemenet.
2. Hienonna salottisipuli ja chili ja kuullota ne pienessä määrässä oliiviöljyä noin minuutin ajan.
3. Lisää tomaattisose ja hauduta noin 5 minuuttia välillä sekoittaen, varo polttamasta seosta.
4. Lisää viini ja kalaliemi.
5. Anna kiehua pari minuuttia ja lisää sitten tomaatin liha.
6. Hauduta muutama minuutti ja mausta sokerilla, suolalla ja valkopippurilla.

Paistettu madefile


130-140 g mateen fileetä/ruokailija
suolaa ja valkopippuria
korppujauhoja
vehnäjauhoja
voita

1. Paloittele kala lautaselle sopivan kokoisiksi paloiksi, noin 10 cm.
2. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
3. Leivitä maustetut fileet siivilöidyssä korppu- vehnäjauhoseoksessa (50/50)
4. Paista fileet kypsiksi voissa paistinpannulla muutaman minuutin ajan.

Lue myös:

    Uusimmat