Mainos

Palovaroittimen toimintakunto testattava kuukausittain

Varsinkin vanhusten on vaikea testata palovaroittimensa kunto ilman avustusta. Nykyään on kuitenkin saatavilla apuvälineitä jotka helpottavat varoittimen testausta ilman kiipeämistä tai kurkottamista. Suomen pelastusalan keskusjärjestön mukaan tulipaloissa kuoli viime vuonna 94 ihmistä. Järjestön mukaan kuolemien lisääntymisen syy on varoittimien toimintakunnon laiminlyönti.

Palovaroitin

Ikäihmisten palovaroittimen paristonvaihdon helpottamiseksi on saatavissa apuvälineitä. Varoittimeen on mahdollista liittää paristokotelo, joka voidaan kiinnittää sopivalle korkeudelle seinään ja jonka avulla paristo voidaan helposti vaihtaa ja jopa testata.

Myynnissä on myös varoittimia, jotka toimivat kymmenenkin vuotta ilman paristonavaihtoa. Palovaroittimen toimintakunto pitäisi silti testata kuukausittain. Kiipeämistä tai kurkottamista ei välttämättä tarvita sillä paristo voidaan myös testata millä tahansa sopivalla kepillä.

Tulipaloissa kuolleiden määrä nousussa

Tulipaloissa kuoli viime vuonna yhteensä 94 ihmistä, kertoo Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Tilanne on selvästi huonontunut vuoteen 2002 verrattuna, jolloin tulipaloissa kuolleiden määrä oli 86. Vuoden 2001 tulipaloissa kuoli 77 ihmistä.

Järjestön mukaan kuolemien lisääntymisen syy on palovaroittimien toimintakunnosta huolehtimisen ja paristojen vaihdon on laiminlyöminen. Monella tulipalossa menehtyneellä ei ollut asunnossaan lainkaan palovaroitinta. Pelastusalan Keskusjärjestön keräämien lehtitietojen mukaan miesten osuus uhreista on noussut selvästi viime vuosina. Tyypillinen palokuoleman uhri on keski-ikäinen mies.


(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.