Mainos

Palovaroitin kahdessa kolmesta kodista

Syyskuun alussa voimaan tulevan pelastustoimilain myötä jokaisessa asunnossa on oltava palovaroitin. Sisäministeriön Suomen Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan lähes 70 prosentilla kotitalouksista on palovaroitin.

Ilman olevalla kolmanneksella on kuitenkin vielä runsas vuosi aikaa hankkia palovaroitin, sillä sen on oltava asennettuna paikoilleen viimeistään 1. syyskuuta 2000. Gallupin mukaan palovaroittimien määrä on kasvanut tasaisesti vuodesta 1992 lähtien. Eniten palovaroittimia on omakotitaloissa ja vähiten kerrostaloasunnoissa.

Suomen Gallupin maalis-huhtikuussa tekemään tutkimukseen vastasi 1023 suomalaista. Vastaava tutkimus on tehty aiemmin vuosina 1992-1995

Pelastustoimeen luotetaan

Sisäministeriön pelastusylijohtaja Pentti Partanen on ilahtunut gallupin tuloksesta, jonka mukaan haastatelluista melkein jokainen pitää palovaroitinta tarpeellisena turvallisuuden kannalta.
-Palovaroitin on halpa hengenpelastaja, sillä se antaa mahdollisuuden pelastautua tulipalon sattuessa, Partanen toteaa.
Suomessa sattuu vuosittain 2 500 asuntopaloa, joissa kuolee noin 80 ihmistä.

Galluptutkimuksen mukaan yli 90 prosenttia piti oman asuinkuntansa pelastusjärjestelmää tehokkaana ja ammattitaitoisena. Haastatellut tunsivat myös erittäin hyvin yleisen hätänumeron 112. Syyskuussa voimaan astuva pelastustoimilaki uudistaa alan lainsäädäntöä. Laki yhdistää entiset palo- ja pelastustoimesta sekä väestönsuojelusta annetut lait.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.