Mainos

Paloturvallisuusvaatimukset halutaan uudistaa

Vanhusten palvelutaloihin pitäisi asentaa automaattisia tulipalon sammutusjärjestelmiä, jotta mahdollisten tulipalojen aiheuttamat vahingot jäisivät vähäisiksi. Tätä mieltä on lautakunta, joka tutki vajaan vuoden takaista Maaningan palvelutalon tulipaloa.

Palvelutalo Viljamin tulipalo Maaningalla vaati viime vuoden joulukuussa viiden vanhuksen hengen. Tämän jälkeen paloja syttyi seuraavien kolmen kuukauden aikana 17 muussa palvelutalossa eri puolilla Suomea. Palot vaativat kaksi kuolonuhria.

Maaningan paloa tutkinut lautakunta uskoo, että automaattinen sammutusjärjestelmä olisi mitä ilmeisimmin pelastanut kaikki vanhukset. Lautakunta suositteleekin jatkossa järjestelmien rakentamista kaikkiin palvelutaloihin. -Tästä asunto- ja henkilösprinklauksesta on muun muassa 25 vuoden kokemukset Amerikasta ja siellä se on niin tehokas, että toistaiseksi ei ole tilastoitu tapauksia, joissa olisi kuollut ihmisiä, kertoi Maaningan palon tutkintalautakunnnan varapuheenjohtaja Seppo Männikkö MTV3:n Seitsemän uutisissa.

Tutkintalautakunta painottaa myös sitä, että tulipalon sattuessa hälytyksen pitäisi lähteä heti automaattisesti sekä palokunnalle että palvelutalon henkilökunnalle. Näin myös hitaasti liikkuvat vanhukset saisivat apua mahdollisimman nopeasti. Joissakin palvelutaloissa systeemi on olemassa jo nyt, mutta ei läheskään kaikissa.
-Näiden 17 tulipalon joukossa on kaksi sellaista, missä ihminen kuoli ja palovaroitin oli toiminut, mutta hän ei pystynyt auttamaan itseään. Palovaroitin oli sulanut kattoon kuumuuden takia, sanoi Maaningan palon tutkintalautakunnan puheenjohtaja Kari Lehtola.

Maaningan palon tutkintalautakunta esitteli tänään työnsä tuloksia alan ammattilaisille Helsingissä. Lopullisen turvallisuussuosituksensa lautakunta antaa ensi vuoden alussa.
(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja