Mainos

Palopäällikkö myöntää: Palomiehet vaaratilanteessa Kaarinan palossa

Toistakymmentä palomiestä joutui vaaratilanteeseen viime viikolla Kaarinassa huonekalutehtaan räjähdysmäisessä tulipalossa, myöntää pelastuspäällikkö Juha Virta Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselta.

- Tilanne oli vaarallinen ja palomiehet olivat vakavassa paikassa, sanoo Virta.

MTV3:n uutisten haastattelemien palomiesten mukaan riski liki 20 palomiehen menehtymiseen tai loukkaantumiseen oli todella suuri. Palomiehet kertovat, että katolla sammutustöitä tehneistä palomiehistä osa oli tuntenut katon yhtäkkiä notkahtavan, jonka jälkeen palo oli tullut katon lävitse. Katto romahti nopeasti miesten poistuttua katolta.

Miesten mukaan oli suoranainen ihme, että kaikki selvisivät katolta, sillä näkyvyys oli ollut olematon.

Pelastuspäällikkö Juha Virta ei halua ottaa kantaa siihen, olivatko miehet hengenvaarassa, koska palon tutkinta on yhä kesken.

- Voidaan kuitenkin sanoa, että tilanteen nopea muutos on uhannut heidän terveyttään. Hyvä, että oma väki ei kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa, sanoo Virta.

Tiedot mahdollisesta poistumiskäskystä epäselvät

Palomiesten mukaan esimiehet eivät antaneet katolta poistumiskäskyä siinä vaiheessa, kun tilanne jo alkoi näyttää uhkaavalta. He kertovat tulleensa alas katolta oma-aloitteisesti.

- En pysty vastaamaan siihen, annettiinko poistumiskäskyä. Joskus tulipaloissa tilanne menee yllättäen sellaiseen pisteeseen, että palomies saattaa joutua vaaraan. Tällöin hän voi itse tehdä tarvittavat päätökset vaaratilanteesta poistumisesta, Virta sanoo.

Kaarinan palon tutkinta on vielä toistaiseksi kesken. Onnettomuustutkintakeskus tekee omat päätöksensä siitä, alkaako se tutkia paloa mahdollisena suuronnettomuuden vaaratilanteena. Myös poliisi selvittää paloa.

Lisäksi palo käydään lävitse pelastuslaitoksen omassa työturvallisuusorganisaatiossa, jossa työsuojeluryhmä selvittää muun muassa mahdolliset läheltä piti -tilanteet.

- On todella hyvä, että tämänkaltaiset tapahtumat selvitetään, jotta opimme, miten estää jatkossa erilaisia vaaratilanteita, kertoo Virta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.