Mainos

Palomiesten lakko lykkääntyy

Palomiesten mahdollinen lakko lykkääntyy. Työtaistelu alkaa aikaisintaan 10. heinäkuuta. Kuntatyönantaja vie kiistan virkariitalautakunnan käsittelyyn, mikä lykkää lakkoa automaattisesti kahdella viikolla.

Riitaa soviteltiin tänään ensimmäisen kerran valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen johdolla. Kahden tunnin neuvottelujen jälkeen sovittelua päätettiin jatkaa ensi tiistaina kello 10.

Saloniuksen mukaan keskustelut ovat vasta alkuvaiheessa.
-Lähinnä käsittelimme juridisia kysymyksiä sekä lakkorajoja. Vielä ei keskusteltu varsinaisista sisältöasioista kuten työ- ja virkaehdoista, Salonius kertoo.

Salonius sovittelee ensimmäistä kertaa varsinaista työriitaa, joka voi johtaa lakkoon. Keväällä hän tapasi samat neuvotteluosapuolet, kun kiisteltiin palomiesten lukumäärästä ja heidän neuvotteluoikeuksistaan.

Pari viikkoa lykkäystä

Kunnallinen työmarkkinalaitos KT pitää lakkoa vaarallisena yhteiskunnalle. Kuntatyönantaja ja työtekijäpuoli neuvottelivat asiasta perjantaiaamuna.
-Emme päässeet yksimielisyyteen uhkaamassa olevan lakon rajoittamisesta siten, että palo- ja pelastustoimen tehtävät voitaisiin lakon aikana hoitaa. Siksi veimme asian virkariitalautakuntaan, sanoo KT:n neuvottelupäällikkö Pentti Hakola.

Käsittely virkariitalautakunnassa sitoo myös Suomen erityisteknisten liittoa Seteliä, joka on Suomen Palomiesliiton emojärjestö. Virkariitalautakunta voi antaa suosituksen lakon rajoittamisesta siten, että yhteiskunnan toiminnot eivät vaarannu.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.