Mainos

Palomiesliitto laajentaa suojelua

Lakossa olevan Suomen Palomiesliiton johto aikoo lisätä suojelutyön määrää. Spalin kattojärjestön Setelin puheenjohtajan Heikki Santalan mukaan yksipuolisella päätöksellä halutaan lisätä kansalaisten turvallisuutta ja saada lakon sovittelutoimet käyntiin.

Santala ilmoitti aamulla laajentavansa palomieslakon suojelutyötä tuntuvasti. Hän täsmensi kuitenkin myöhemmin aamupäivällä Tampereella, että mitään täsmällisiä päätöksiä työntekijöiden osoittamisesta pelastuslaitoksille ei kuitenkaan ole tehty.

Santalan mukaan suojelutyön tarvetta selvitetään lähipäivien aikana. Samoin selvitetään, ketkä lakossa olevat palomiehet ovat halukkaita lähtemään suojelutyöhön. Santalan mukaan lakkolaiset harkitsevat tarkasti suojelutyön tarvetta.
-Me emme lähde sellaiseen suojelutyöhön, jolla pitkitetään lakkoa, hän sanoi.

Suojelutyöstä on Santalan mukaan tehty julkisuudessa palomiesten lakon pääasia, jolla kansaa yritetään saada palomiehiä vastaan.

Suojelutyössä vain kourallinen miehiä

Puheenjohtaja Santala syytti työnantajapuolta palomieslakon pitkittymisestä, ja vaati muun muassa valtakunnansovittelijaa ja maan hallitusta puuttumaan asiaan.
-Yhteiskunnan pitäisi tällainen mitätön kiista pystyä ratkaisemaan, hän sanoi Tampereella.

Sisäministeriö on kahteen otteeseen esittänyt lakkoliitoille vetoomuksen lakon rajaamiseksi siten, että kansalaisten turvallisuuden kannalta välttämättömimmät valmiudet voitaisiin turvata.

Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen on määrä tällä viikolla kutsua osapuolet neuvotteluun tilanteen ratkaisemiseksi. Lakon sovittelussa ei perjantai-iltana tapahtunut mainittavaa edistymistä. Osapuolet keskustelivat tuolloin tavoista, joilla lakkotilannetta käsitellään, eikä esimerkiksi suojelutyön järjestelystä saatu uusia ratkaisuja.

Lakkoliitot ilmoittivat viikko sitten sitten päästävänsä koko maassa 15-20 jäsentään suojelutöihin. Käytännössä apu on kuitenkin vaikuttanut vain yhden Helsinkiin saadun sairaankuljetusyksikön verran. Lisäksi pääkaupunkiseudulla päivystävän Mediheli-helikopterin miehistöä on vahvistettu.

Tampereen seudulle Nokialle luvatun toisen sairaankuljetusyksikön perustaminen on kangerrellut paikallisten kiistojen vuoksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.