Mainos

Palomieslakon sovittelua jatketaan huomenna

Kymmenen viikkoa jatkuneen palomiesten lakon sovittelua jatketaan perjantaina. Iltapäivän neuvotteluissa saavutettiin valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen mukaan edistystä joissakin yksityiskohdissa, mutta keskeiset kiistakysymykset ovat edelleen auki.

Tämänpäiväiset neuvottelut aloitettiin kello 14, ja niitä käytiin erilaisissa kokoonpanoissa kello 18:aan saakka. Perjantain neuvottelut on tarkoitus aloittaa jo aamupäivällä, mutta varsinainen suurten neuvottelukuntien tapaaminen pidetään todennäköisesti vasta iltapäivällä.

Työntekijöiden ja kuntatyönantajan edustajat ovat neuvotelleet viimeksi saman pöydän ääressä 26. tammikuuta. Sen jälkeen valtakunnansovittelija Juhani Salonius on ollut erikseen yhteydessä työriidan osapuoliin.

Ensimmäistä kertaa meneillään olevan lakon aikana sovitteluun osallistui myös Suomen palomiesliiton puheenjohtaja Kalevi Jokinen. Vuoden 1995 palolakossa näkyvästi esillä ollut lakkojohtaja on pysynyt neuvotteluista sivussa koko nykyisen lakon ajan.

Palomiesten edustajina paikalla olivat totutusti myös STTK:laisen palomiesliiton kattojärjestön Setelin puheenjohtaja Heikki Santala, Spalin toiminnanjohtaja Heikki Saksa sekä Setelin konsultti Jorma Reini. Työnantajapuolelta mukana olivat mm. Kunnallisen työmarkkinalaitoksen johtaja Jouni Ekuri ja neuvottelupäälliköt Heikki Saipio ja Pentti Hakola.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.