Mainos

Palomieslakko lykkääntyy

Mahdollinen palomiesten lakko lykkääntyy kahdella viikolla. Työtaistelu alkaa aikaisintaan 10. marraskuuta, koska kuntatyönantaja vie lakkouhan virkariitalautakunnan käsittelyyn.

Valtio- ja kunta-alojen virkariitalautakunnat selvittävät lakon yhteiskunnalle aiheuttamia haittoja. Lautakuntakäsittely siirtää lakon alkua automaattisesti kahdella viikolla. Kunnallinen työmarkkinalaitos pitää lakkoa vaarallisena yhteiskunnalle.

STTK:laisen Suomen palomiesliiton (Spal) kattojärjestö Seteli ilmoitti viime viikolla aloittavansa lakon 27. lokakuuta. Työtaistelu uhataan laajentaa koskemaan myöhemmin myös luotseja. Lakkouhan taustalla on vaatimus palomiesten eläkeiän alentamisesta 55 vuoteen. Palomiehet vaativat myös omaa palkkausjärjestelmää sekä työaika- ja koulutussopimusta.

Alkaessaan lakkoon osallistuisi noin kolme tuhatta palo- ja pelastusalan työntekijää. Lähes kaikki palomiesliiton jäsenet työskentelevät virkasuhteessa.

KTV kannattaa eläkevaatimusta

SAK:lainen Kunta-alan ammattiliitto KTV tukee Spallin tavoitetta eläkeiän alentamiseksi 55 vuoteen, mutta ei ole valmis työtaisteluun tässä vaiheessa. Noin puolet paloalan henkilöstöstä kuuluu KTV:hen. KTV pitää palomiesten eläkeikää ensisijaisesti eläkepoliittisena kysymyksenä. Liiton mukaan palomiesten eläkeikä kuuluu Kuntien eläkevakuutukselle.

KTV huomauttaa, että eläkevakuutuksen hallitus on nimennyt työryhmän pohtimaan kunnallisia lisäeläkkeitä. Liitto haluaa katsoa ratkaisun, ennen kuin se päättää jatkotoimenpiteistä. Työryhmällä on vuoden loppuun asti aikaa jättää ehdotuksensa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.