Mainos

Palomiehet pelastivat pikkupossut palosta, sikafarmari kiitti palomiehiä kuusi kuukautta myöhemmin possumakkaroilla

Pariviikkoisille pikkuporsaille meinasi käydä kalpaten, kun navetta syttyi tuleen Wiltshiressä, Etelä-Englannissa helmikuussa. Palokunnan ripeä toiminta pelasti porsaspoikueen, mutta puolen vuoden päästä porsaat päätyivät samojen palomiesten pöytään - makkaran muodossa.

Englantilaisen Rachel Riversin tapa kiittää navettansa sammuttaneita palomiehiä on herättänyt tunteiden kuohuntaa niin sosiaalisessa mediassa kuin eläinsuojelujärjestössä. 

Sosiaalista mediaa kuohuttanuttaneesta tapauksesta on kertonut muun muassa brittijulkaisu The Guardian

Myös BBC on julkaissut viestipalvelu Twitterissä materiaalia tapaukseen liittyen. 

Helmikuisena iltana Riversin sikafarmilla sattui tulipalo, jonka seurauksena koko possupoikue oli vaarassa kärventyä liekeissä. Palokunnan ripeän toiminnan ansiosta possut säästyivät liekeiltä, ja tästä syystä Rivers halusi muistaa palomiehiä konkreettisella lahjalla. 

The Guardianin haastattelussa Rivers kertoo, että hän oli varautunut siihen, että esimerkiksi kasvissyöjät tai eläinsuojeluaktivistit saattaisivat suutahtaa tapauksesta. 

– Tätä me teemme. Emme ole eläinsuojelualue. Annamme possuille parhaan mahdollisuuden elää ja parhaan elämän, mikä on mahdollista kuuden kuukauden ajaksi. 

Kritiikkiä myös palomiehille

Sikafarmari Riversin vastaus ei ole tyynnyttänyt kriitikoita. Myös makkaralahjan vastaanottaneet palomiehet ovat saaneet osansa kritiikistä. 

Paloasema julkaisi omalla Facebook-sivullaan tervehdyksen, jossa Riversiä kiiteltiin makkaroista. 

– Tasan kuusi kuutautta sitten, palomiehet pelastivat 18 porsasta tulipalolta. Nyt olemme keränneet työn hedelmät. Kiitos Rachel Rivers, kun tarjoat meille maistiaiset. 

Jälkikäteen paloasema pahoitteli sosiaalisessa mediassa julkaisua. 

Eläinsuojelujärjestö Peta aikoo The Guardianin mukaan lähettää palomiehille ja sikafarmille oman tervehdyksensä tapaukseen liittyen.

– Lähetämme sikafarmille ja paloasemalle paketit vegaanisia nakkeja. Näin he näkevät, kuinka voi olla todellinen sankari possuille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.