Mainos

Palomiehet palaavat töihin eri tavoin

Palomiesten työhön paluun aikataulu on vaihdellut eri puolilla maata.

Esimerkiksi Lahden palolaitokselle ensimmäiset lakkolaiset palaavat töihin vasta huomisaamuna. Ratkaisuun päädyttiin, jotta töissä ei olisi sekaisin lakon aikaina työskennelleitä ja lakon lopettaneita yksittäisiä palomiehiä.

Turussa ja Oulussa lakkolaisten töihin paluu on sujunut hienosti. Sen sijaan Rovaniemellä ja Torniossa töihinpaluu on pahoin kangerrellut. Rovaniemellä aamuvuoroon ilmaantui vain yksi lakossa ollut palomies, Torniossa ei ainuttakaan.

Myös palomiesten talvilomat mutkistavat työvuorojärjestelyjä pitkän lakon jälkeen. Talvilomakausi päättyy huhtikuun lopussa. Osa kunnista maksaa talviloman palomiehille rahana.

Omaisuusvahingot lakon aikana normaalia suuremmat

Palolakon aikana sattuneissa onnettomuuksissa kukaan ei kuollut palokunnan normaalia heikomman miehityksen vuoksi. Resurssipula tuntui sisäasiainministeriön mukaan kuitenkin tavallista suurempina taloudellisina menetyksinä varsinkin tulipaloissa. Sen sijaan jotkut sairauskohtauksen saaneet ihmiset olisivat saattaneet saada parempaa hoitoa, mikäli sairaankuljetus olisi toiminut tavalliseen tapaan. Suuronnettomuuksilta välttymisestä pelastusalan ammattilaiset kiittävät erityisen huolellisesti ja valppaasti käyttäytyneitä kansalaisia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.