Mainos

Palomiehet epäilevät valtakunnansovittelijan vuotavan

Lakossa olevia palomiehiä edustavien järjestöjen edustajat epäilevät valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen vuotaneen luottamuksellisia neuvottelutietoja Helsingin Sanomille.

Palomiesliiton ja Erityisteknisten liiton Setelin johtomiehet toivat vuotoepäilykset julki tänään palomiesten kokouksessa Tampereella. Tampereen työväentalossa pidettyyn kokoukseen osallistui satoja palomiehiä eri puolilta maata.

Kokouksesta jaettiin lehdistötiedote, jossa sanottiin sovittelutietojen vuodon rikkovan työriitojen sovittelulakia. Tiedotteen mukaan loputkin sovittelutoimen luotettavuudesta on menetetty. -Mikäli osapuolten luottamuksellisiksi asettamat tiedot ovat vuotaneet medialle valtakunnansovittelijan taholta, on tämä niin vakava sovittelutoimen loukkaus sisältä päin, että liittojen on pakko suhtautua siihen kaikella vakavuudella, kannanotossa sanottiin.

Tiedotteen mukaan palomieslakon riitakysymyksiä on pyritty viime aikoina tiiviisti ratkaisemaan osapuolten keskeisillä luottamuksellisilla neuvotteluilla. Näitä neuvotteluja on ollut myös valtakunnansovittelijan toimistossa ja vain hänen kanssaan. Helsingin Sanomat kertoi lauantaina, että palomieslakon sovintoneuvottelut ovat edistyneet. Lakkolaisten edustajien mukaan jutussa oli luottamuksellisia tietoja höystetty perättömyyksillä. Näin vaikeutettiin neuvotteluja ja ajettiin osapuolet kuoreensa.

Salonius kiistää väitteet

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius kiistää jyrkästi väitteet palomieslakon sovittelun tietojen vuotamisesta. Salonius sanoi MTV:n uutisille, että selvintä olisi, jos asiasta tehtäisiin virallinen tutkimuspyyntö. Salonius tekee ratkaisunsa siitä, voiko hän jatkaa lakon sovittelijana vasta alkavan viikon tapaamisten jälkeen.

Pientä lähentymistä on tapahtunut

Palomiesliiton ja Setelin edustajat kertoivat sunnuntaina, että palomiehet seisovat edelleen vaatimustensa takana. Tavoitteista ei haluta joustaa ainakaan alaspäin. Lakkolaisten konsulttina toimiva entinen valtakunnansovittelija Jorma Reini arvioi, että tässäkin lakossa molempien osapuolten pitää antaa periksi. Reinin mukaan lakossa on jo tapahtunut pientä lähentymistä, mutta ratkaisevat asiat ovat vielä auki. Reini sanoi, että viime viikko oli "kosketuksia täynnä". Osapuolet tapasivat useita kertoja päivässä ja faksejakin vaihdettiin.

Palomieslakon sovittelu jatkuu huomenna kello 13.30 valtakunnansovittelijan johdolla.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.