Mainos

Palomäki: Hoitajat jätettiin ilman

Superin puheenjohtaja Juhani Palomäki ei hyväksy edelleenkään kuntatyönantajan tarjousta. Palomäen mukaan hoitajat petasivat muille kunta-alan työntekijöille hyvän sopimuksen, mutta jäivät itse odotettua vähemmälle.

Hoitajajärjestö Superin puheenjohtaja Juhani Palomäki syyttää hallitusta ja puolueita hoitajien unohtamisesta palkkakysymyksessä.

Vaalien alla puolueet lupasivat korotuksia vain hoitajille, mutta nyt hoitajien rahat ovat leviämässä koko kunta-alalle.

- Vaalien alla luvattiin satoja euroja, mutta se jäi 30 euroksi, eli kyllä meillä on käsitys, että hallitus petti hoitajat, Palomäki sanoo.

Hän ei ota vielä kantaa siihen, riittääkö eilen neuvoteltu korotus hoitajille. Tarjous viedään liiton valtuuston ja hallituksen päätettäväksi.

Palomäen mukaan hoitajien vaatimuksilla saatiin koko kunta-alalle 270 euron joululisä. Jos kaksi viikkoa sitten tehty neuvottelutulos olisi hyväksytty, kaikki olisivat jääneet ilman sitä.

- Taso on kohtuullinen, mutta se painotus hoitajien korotuksista ei toteutunut. Eli hankimme muille korotukset, mutta jäimme itse niitä ilman, Palomäki sanoo.

Valtion rahat lukkojen takana

Hoitajajärjestöjen johtajat ovat käyneet viimepäivinä keskusteluja pääministerin ja valtiovarainministerin kanssa mahdollisesta valtionosuuden korottamisesta luvatusta 150 miljoonasta eurosta.

- Minä tiedän, että sieltä löytyy kyllä rahaa, mutta sitä todennäköisesti on vaikeaa saada, koska se on monien lukkojen takana.

Hallitus on toistuvasti viestittänyt, että lisärahaa ei tule.

- Itse olen kyllä sanonut, että jos vertaa näihin vaalien aikaisiin puheisiin, niin voivathan ministeritkin muuttaa mielensä. Luottamus poliitikkojen sanan pitämiseen on vähän heikohko.

Palomäki suhtautuu vielä maltillisesti hoitoalan lakkoaikeisiin. Hän toivoo, että lakkoon ei tarvitsisi ryhtyä.

- Kun kansalaiset ovat olleet sitä mieltä, että hoitajille pitäisi saada lisää rahaa ja puolueet ovat sitä luvanneet, niin jos tämän jälkeen pitäisi vielä lähteä kiusaamaan sairaita ja vanhuksia lakon kautta, niin olisihan se jotenkin nurinkurista nykyaikaisessa elämänmenossa, Palomäki sanoo.

Palomäki kertoo, että tunnelma kentällä on pettynyt, ja kritiikki kohdistuu hallitukseen ja poliitikkoihin. Hän lyö painetta tulevia vaaleja silmällä pitäen.

- Kunnallisvaaleissa nähdään, muistavatko hoitajat nämä lupaukset vielä silloin.

Jo kahden vuoden päästä ovat edessä uudet neuvottelut, todennäköisesti saman hallituksen ja saman ohjelman puitteissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.