Mainos

Palolaitoksilla vajaamiehitystä

Satakunnan pelastuslaitoksen paloasemat toimivat huolestuttavalla vajaamiehityksellä. Esimerkiksi Porin palolaitokselta on pahimmillaan ollut lähettää palopaikalle vain yksi mies.

Tilanne on samankaltainen kaikissa suurimmissa kaupungeissa ja palomiesliitto onkin huolissaan kaupunkien tavasta keskittää palomiesresursseja tuloja tuottavaan sairaankuljetustoimintaan ja luottaa sammutustoimissa yhä enemmän vapaapalokuntien apuun.

-Lähinnä tämä pistää miettimään, että pistetäänkö etusijalle oma turvallisuus vai pelastettavan turvallisuus. Tällä vahvuudella ei kunnon pelastustöitä pysty tekemään. Jää mietittäväksi, että kuka vastaa, jos jotain sattuu, toteaa palomies Juha Kangasniemi Satakunnan pelastuslaitokselta.

Aluepelastusjärjestelmä on nostanut toimialan kustannuksia viitisentoista prosenttia, mutta kenttätoimintaan rahat eivät tunnu menevän. Kustannuksia syövän palolaitoksen tehtäviin ovat kunnat lisänneet tuloa tuottavan sairaankuljetuksen, joka Porissakin painaa palomiehityksen minimimääräysten alle.

Ilman alueen vapaapalokuntien merkittävää apua Satakunnan pelastuslaitos ei kykenisi velvoitteistaan selviytymään. Harrastuspohjalta toimivista vapaapalokunnista saatava hyöty on kuitenkin rajallinen.

-Tottakai päiväsaikaan tällainen on meille huonoa aikaa. Meillä miehistö on töissä ja valmius ei ole niin hyvä kun iltaisin ja viikonloppuisin, sanoo Porin VPK:n päällikkö Markku Heino.

Satakunnan pelastuslaitos antaa huhtikuun loppuun mennessä lääninhallitukselle selvityksen useiden kaupunkiensa paloasemien heikosta päivystystilanteesta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 29.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.