Mainos

Palokuolemia yli sata myös viime vuonna

Tulipaloissa kuolleiden määrä pysyy Suomessa vuosi toisensa jälkeen sadan tuntumassa. Alustavien tietojen mukaan tulipaloissa kuoli viime vuonna 104 ihmistä. Kuolleista valtaosa oli keski-ikäisiä tai ikääntyneitä miehiä.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK kehottaa ihmisiä huolehtimaan yksinasuvien ja ikääntyneiden läheisten palovaroittimista ja niiden toimintakunnosta. Tammikuussa voimaan tulleen palovaroitinasetuksen mukaan asunnoissa tulee olla vähintään yksi palovaroitin jokaisen kerroksen jokaista alkavaa 60 neliömetriä kohden.

Vuonna 2009 tulipaloissa menehtyi alustavien tietojen mukaan 104 ihmistä, joista 83 oli miehiä ja 21 naisia. Vuonna 2008 palokuolemaluku oli 107.

Kuolemaan johtaneiden tulipalojen syttymissyistä merkittävin oli alustavien tietojen mukaan tupakka. Itsestään sammuvat savukkeet tulevat huhtikuussa myyntiin nykyisten tuotteiden tilalle, minkä toivotaan vähentävän tupakasta aiheutuvia palokuolemia.

Palokuolemaan liittyy usein heikentynyt toimintakyky esimerkiksi alkoholin, lääkkeiden, huumeiden tai sairauden vuoksi. Tällöin henkilö ei kykene sammuttamaan palonalkua itse tai poistumaan palavasta rakennuksesta ajoissa.

Vuoden alusta lähtien on asunnon jokaisen kerroksen jokaista alkavaa 60 neliömetriä kohden täytynyt olla vähintään yksi palovaroitin. SPEK suosittelee, että palovaroittimet asennetaan kaikkiin makuuhuoneisiin ja eteiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.