Mainos

Paloittelusurmaajat hankkiutuivat ruumiista eroon karmivalla tavalla

Pirkanmaan poliisi on selvittänyt, mitä tapahtui vuoden alussa kadonneelle 53-vuotiaalle hämeenkyröläismiehelle.

Mies katosi tammikuun alussa, mutta hänet ilmoitettiin kadonneeksi vasta kuukausia myöhemmin, maalis-huhtikuun vaihteessa. Poliisi alkoi pian epäillä miehen joutuneen henkirikoksen uhriksi.

- Mikään yksi asia ei johtanut siihen, vaan katoamisilmoituksen jälkeen tarkistettiin muutamia asioita. Pari viikkoa sitten ilmeni asia, jonka vuoksi henkirikosepäilyt vahvistuivat entisestään, tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kallioniemi kertoo.

Kyröskosken keskustassa sijaitsevan omakotitalon pihapiiristä tehdyt löydökset toivat vahvistuksen poliisin epäilyille. Pihalta löytyi muun muassa ihmisen luita ja muita jäänteitä.

Kolme vangittu

- Olemme saaneet varmuuden siitä, että kyseessä ovat ihmisen luut. Hyvin suurella todennäköisyydellä kyse on kuitenkin kadonneesta hämeenkyröläismiehestä. Pyrkimys on ollut hankkiutua ruumiista eroon.

Murhasta todennäköisin syin epäiltynä on nyt vangittu kolme henkilöä, 42- ja 49-vuotiaat miehet sekä 40-vuotias nainen. Epäillyistä 42-vuotiaalla on väkivaltarikostaustaa.

Kaikki epäillyt ovat kertoneet, että surma tehtiin samassa keskustassa sijaitsevassa omakotitalossa, jonka pihalta ihmisruumiin jäänteet löytyivät. Itse teko kesti useita tunteja. Ruumis pyrittiin hävittämään paloittelemalla ja polttamalla tapahtumapaikan asunnon lämmityskattilassa.

Motiivina mustasukkaisuus

Surmatapa on vahvistunut poliisin rikospaikkatutkinnassa. Surman motiivi näyttää olleen mustasukkaisuus.

- Asuntoon on alunperin kokoonnuttu selvittämään sitä, onko 53-vuotias ollut sukupuoliyhteydessä 42-vuotiaan miehen naisystävän kanssa. Naisystävä itse ei ollut paikalla. Asiaan on saatu selvyys, jonka johdosta useiden tuntien väkivalta 53-vuotiasta kohtaan on alkanut.

Kallioniemen mukaan teossa on käytetty muun muassa jalkajousta, jolla ampuminen ei kuitenkaan ole vielä surmannut uhria.

Poliisi jatkaa edelleen tapauksen tutkimista selvittäen muun muassa, miten kolme epäiltyä ovat osallistuneet itse surmatekoon ja ruumiin hävittämiseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.