Mainos

Paloittelumurhasta tuomitulle lankeaa seitsemän petossyytettä

Miehen epäillään saaneen jopa kahden miljoonan euron voitot hämärillä huijauslaskuilla. Hän on saanut aiemmin Tallinnassa 12 vuoden vankeustuomion murhasta.

Tallinnassa paloittelumurhasta tuomittu suomalaismies saa syytteet kaikkiaan seitsemästä törkeästä petoksesta.

Helsingin kihlakunnansyyttäjä on saanut tapauksen syyteharkinnan nyt kokonaan valmiiksi, ja seuraavaksi valelaskutusvyyhteä käsitellään käräjillä. Käsittelyn ajankohtaa ei vielä ole päätetty.

Jutussa on syytettynä yhteensä viisi ihmistä. Kahden uskotaan olevan avunantajia. Yksi saa syytteen rekisterimerkintärikoksesta ja yksi murhasta tuomitun tavoin törkeästä petoksesta.

Poliisi epäilee, että murhasta tuomittu mies sai kahden miljoonan euron voitot hämäräperäisillä huijauslaskuilla. Hän surmasi ja paloitteli liikekumppaninsa Tallinnassa toissa vuonna.

23-vuotias mies tuomittiin Tallinnassa 12 vuodeksi vankilaan murhasta. Hän on valittanut tuomiosta Viron korkeimpaan oikeuteen, joka ei ole vielä päättänyt, myöntääkö se valituslupaa. Poliisi epäili liikekumppanina olleen uhrin olleen myös pitkän linjan petosmies.

Useita huijausryppäitä

Poliisin mukaan mies lähetti laskuilta näyttäviä kirjeitä useisiin suomalaisyrityksiin. Poliisi uskoo, että juuri hän on ollut päätekijä useissa huijauslaskuryppäissä, joissa kymmeniätuhansia valelaskuja on lähetetty eri tahojen nimillä.

Monet firmat maksoivat hämäräyhtiön nimissä saapuneita huijauslaskuja epähuomiossa. Miehen uskotaan käyttäneen huijauslaskuissa muun muassa nimiä Suomen Liikekustannus ja Suomen Yrittäjäliitto.

Poliisin mukaan epäilty on operoinut ensin Suomesta mutta siirtänyt puuhansa sittemmin Viroon, jossa hänet napattiin murhasta epäiltynä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.