Mainos

Paloittelumurhasta tuomittu karkasi vankilomalla

Raa'asta henkirikoksesta tuomittu Markus Pasi Pönkä jätti palaamatta lomaltaan Kylmäkosken vankilaan lauantaina.

30-vuotiaan Pönkän loma oli myönnetty perjantain ja lauantain väliseksi ajaksi ja loma päättyi lauantaina 12.10.2013 klo 12.30. Pönkä jäi kuitenkin palaamatta vankilaan lomalta, jonka aikana Pönkän tuli ehtojen mukaan oleskella pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaan poliisi kertoo.

Poliisin rikosseuraamuslaitokselta saaman tiedon mukaan Pönkä on ollut aiemmin saatetuilla lomilla muutamia kertoja. Lisäksi poliisin saaman tiedon mukaan Pönkä on ollut aiemmin kaksi kertaa lomalla ilman saattajaa ja tuolloin Pönkä on noudattanut lomaehtoja.

Taustaa:

29.5.2007:

9.4.2008:

17.12.2008:

12.10.2011: Paloittelumurhaaja Pönkä: Karkasin pakkotilassa

28.10.2011:

Pönkä on etsintäkuulutettu pian vankilaan palaamatta jäämisen jälkeen ja hänen etsintöjään jatketaan viranomaisten toimesta.

Tappoi ja paloitteli miehen Tallinnassa

Pönkä istuu Suomessa Virossa saamaansa 12 vuoden vankeusrangaistusta, kun hän ampui ja paloitteli suomalaisen liikekumppaninsa vuonna 2005.

Lisäksi Helsingin hovioikeus on langettanut Pöngälle vuonna 2010 neljän vuoden vankeustuomion niin sanotussa valelaskutusjupakasta. Pönkä lähetti liikekumppaninsa kanssa tuhansille pienyrittäjille harhauttavia laskuja, joita moni yrittäjä erehtyi maksamaan. Tuomio tuli seitsemästä törkeästä petoksesta, kahdesta rekisterimerkintärikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

2011 Pönkä karkasi Helsingin Pikku-Huopalahdessa vankikuljetuksesta, kun hän oli matkalla yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan pääsykokeisiin. Tuolloin poliisi löysi hänet vajaassa tunnissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.