Mainos

Paloittelumurhaaja Pönkä: Karkasin pakkotilassa

Vankikuljetuksesta kesäkuussa karannut, paloittelumurhasta tuomittu Markus Pasi Pönkä perusteli pakoaan pakkotilalla päästä lääkäriin. Vangin karkaamisasiaa käsiteltiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Pöngän mukaan hän ei ollut saanut Riihimäen vankilassa käsien ihottumaansa asianmukaista hoitoa.

– Hänellä on ollut hankala infektioekseema (infektioihottuma). Tämä on ollut pääasiallinen syy karkaamiseen, Pöngän avustaja, oikeustieteen kandidaatti Marko Virta perusteli oikeudessa.

Markus Pasi Pönkä karkasi vankikuljetuksesta Helsingin Ruskeasuolla, kun häntä oltiin kyyditsemässä oikeustieteellisen pääsykokeisiin kesäkuun puolivälissä. Karkureissu kesti vain 40 minuuttia.

– Hän oli tarkoitus mennä sotilassairaala Tilkan lähellä sijaitsevan yksityisen lääkäriaseman ihotautilääkärille, Virta lukee esitutkintapöytäkirjasta.

Syyttäjä Antti Simola ei usko pakkotilaan ja pitää sitä liioteltuna. Simolan mukaan Pönkä kirjoitti omin käsin kesäkuun lopussa käräjäoikeudelle vastineensa, joka osoittaa, että hänen kätensä toimivat normaalisti.

Syyttäjän mukaan Pöngällä ei ollut laillisia perusteita lähteä vartijoilta karkuun.

– Vaikka hänelle oli käsisairaus, niin se ei anna oikeutta paeta vankikuljetuksen aikana, Simola sanoi.

Syyttäjän mukaan Pöngälle oli järjestetty vankilan piirissä terveydenhoitoa ja hän oli myös saanut erikoissairaanhoidon palveluksia. Pöngän mukaan hoidon taso vankilassa muuttui asianmukaiseksi vasta karkumatkan jälkeen.

Syyttäjä Antti Simola vaatii Pöngälle puolen vuoden tuomiota vangin karkaamisesta. Pöngän mukaan hänen aikaisemmin saamat tuomiot riittävät rangaistukseksi.

Pönkä istuu Suomessa Virossa saamaansa 12 vuoden vankeusrangaistusta, kun hän ampui ja paloitteli suomalaisen liikekumppaninsa vuonna 2005.

Lisäksi Helsingin hovioikeus on langettanut Pöngälle vuonna 2010 neljän vuoden vankeustuomion niin sanotussa valelaskutusjupakasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.