Mainos

Paloheinän murha: Isän kuristaminen ei onnistunut - poika haki veitsen

45-vuotiaalle miehelle luettiin syyte 80-vuotiaan isänsä murhasta ja äitinsä pahoinpitelystä. Syyttäjä Antti Simolan mukaan mies oli kaatanut nojatuolissa istuvan isänsä lattialle ja kuristanut. Hengenriisto ei näin onnistunut, jolloin poika haki keittiöstä veitsen.

80-vuotias mies kuoli kaulan viiltohaavoihin ja rintakehän pistohaavoihin. Rikos tapahtui Helsingin Pitkämäentiellä 6. syyskuuta.

Teon taustalla olivat pojan mielenterveysongelmat. Syyttäjän mukaan kyse oli erittäin raa'asta ja julmasta teosta.- Teko oli todellakin silmitön.

Äiti yritti estellä

Oikeudessa kuultiin tapahtumat nähnyttä äitiä. - Isä piti huolta hänestä ja hoiti häntä paremmin kuin sairaala, äiti kertoi oikeudessa.

Aiemmin aiheesta:

6.9.

7.9.

8.9. Isänsä murhasta epäilty vangittiin

Vanha pariskunta oli ehtinyt kuunnella iltapäiväkolmen radiouutiset, kun mielenterveysongelmista kärsinyt poika oli saapunut kotiin.

- Miehet katsoivat toisiaan. En kuullut keskustelua, mutta isä puhui ja ilmeistä näin, että hän oli rauhallinen. Poika oli rauhallinen. Isä oli puhunut siitä, että pojan pitäisi palata sairaalaan, josta hän oli ollut kaksi yötä poissa.

- Sairaalan olisi pitänyt pitää hänet siellä, harmaantunut rouva totesi.

Poika ei ollut sairaalassa suljetulla osastolla.

- Mitään riitaa ei ollut. Hän ryhtyi haromaan hiuksiaan ja hänen silmänsä menivät aivan oudon näköiseksi.

Poika oli rynnännyt isänsä kimppuun ja äiti yritti estää kuristamista. - Onnistuinkin vetämään vasenta kättä aina irti.

- Poika ei puhunut mitään. Hän oli kuin käskyn saanut.

- Isä sanoi: "Älä tapa isää. Jumala antaa anteeksi". Se ei auttanut mitään. Hän vain toimi. Kun kuristaminen ei onnistunut, hän haki salamana keittiöstä leipäveitsen. Silloin tajusin, että en pysty enää auttamaan.

Kuulemisensa jälkeen leskirouva poistui itkien salista.

Poliisi paikalle

Todistajana kuultiin paikalle tullutta vanhempaa konstaapelia. - Kun tulimme asuntoon, mies oli edelleen hajareisin uhrin päällä ja teki puukolla lypsävää liikettä.

Veitsi oli yhä uhrin kaulassa.

Poliisi käskytti miestä ja muutaman sekuntin kuluttua hän totteli. Uhri oli kuollut.- Rintalastan kohdalla oli nyrkin mentävä reikä.

Poika ei puhunut mitään. - Hän oli aika rauhallinen ja poissaolevan tuntuinen.

Pojan puheenvuoro

45-vuotias poika muisteli omassa puheenvuorossaan sitä, että hän sai ajaa autoa isänsä sylissä. Isä oli myös mökillä veistänyt hänelle puuveneen, jota hän sai vedellä rannassa. Vihreisiin vankihaalareihin pukeutunut mies kertoi myös mökin askareista ja saunan lämmittämisestä. Isä oli tullut hänelle läheiseksi ja opettanut purjelentoa.

Kertokaa tapahtumista, syyttäjä Simola pyysi.

- Ei siinä sen kummempaa. Luulin, että maailmansota syttyy 2012. Tuli sellainen hurlumhei-tunnelma, kun kohta koko ihmiskunta kuolee.

Vihasitko isää? - En. Isä oli mulle rakas.

Syyttäjä Simola kysyi lisää sairaalasta.

- Ajattelin että jos tapan isän, en joudu enää lepositeisiin. Olen joutunut monta kertaa lepositeisiin. En halua olla enää yötä sairaalassa. Isä puhui, että eikö sinun pitäisi olla sairaalassa. En saanut sanottua, että pelkään olla sairaalassa.

- Sairaalahomma pelottaa mua, ajattelin että joudun lepositeisiin loppuelämäksi. Toivon siirtoa psykiatriseen vankisairaalaan.

Sekä syyttäjä että puolustus olivat yhtä mieltä mielentilalausunnon tarpeesta.

Välituomio

Oikeus käsitteli asiaa noin puolitoista tuntia. Välituomiossa oikeus totesi pojan syylliseksi henkirikokseen ja määräsi hänet mielentilatutkimukseen.

Rangaistus langetetaan tutkimuksen valmistuttua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.