Mainos

Paloasematempaus johti harhaan - If korjasi mainostaan

If-vahinkovakuutusyhtiön ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön yhteinen Päivä paloasemalla -kampanja on aiheuttanut hämmennystä ympäri Suomen.

Näyttävä mainoskampanja on ollut esillä muun muassa radiossa ja lehdissä. Mainoksissa ihmisiä on kutsuttu tutustumaan huomenna paloasemille, joissa luvassa on muun muassa hauskoja tehtävärasteja sekä tietoiskuja koko perheelle.

Kuitenkin esimerkiksi Helsingissä kaikkien seitsemän palo- ja pelastusaseman oveen on kiinnitetty lappu, jossa kerrotaan, ettei Päivä paloasemalla -tapahtumaa ole luvassa. Tämä johtuu siitä, ettei Helsinki osallistu tempaukseen kolmea vapaapalokuntayhdistystä lukuun ottamatta.

Sama koskee myös muita Suomen paloasemia. Tapahtumaan on ilmoittautunut lähinnä VPK-yhdistyksiä ja vain joitakin yksittäisiä paloasemia.

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen tiedotuspäällikkö Pentti Grönroos moittiikin mainoskampanjaa harhaanjohtavaksi

- Mainoksesta saa helposti kuvan, että tapahtuma olisi kaikilla Suomen paloasemilla, Grönroos sanoo.

Grönroos painottaa, ettei Helsingin pelastuslaitos edes ehtisi kiireisenä lauantaipäivänä järjestää tällaista yleisötapahtumaa.

- Meidän ensisijainen tehtävämme ovat hälytykset. Keikkaa on muutenkin niin paljon, ettei meillä riitä ihmisiä paloasemille päivystelemään.

If teki korjauksen radiomainokseen

If :stä kerrotaan, että se on saanut jonkin verran palautetta tapahtuman radiomainoksesta.

- Jotkin tahot ovat nähtävästi ymmärtäneet mainoksen väärin, sanoo If:n tiedottaja Tina Sademies.

Sademiehen mukaan radiomainokseen tehtiin eilen korjaus.

- Mainoksessa kerrottiin alun perin, että tapahtuma on paloasemilla ympäri maan. Nyt mainokseen on lisätty kehotus tarkistaa mukana olevat paloasemat Päivä paloasemalla - nettisivuilta, kertoo Sademies.

Sademies muistuttaa, että lehtimainoksissa ilmoitettiin, että tapahtuma järjestetään lähes sadalla paloasemalla. Ilmoituksessa kehotettiin myös tarkistamaan mukana olevat paloasemat nettisivuilta.

- Harmillista, jos ilmoitus on johtanut vääriin tulkintoihin, Sademies pahoittelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.