Mainos

Palo tuhosi hotellin saunan Salossa

Pelastuslaitoksen mukaan palo oli saanut alkunsa löylyhuoneesta, mutta tarkempaa syttymissyytä ei vielä tiedetä.

Tuli on tuhonnut lähes täysin Sokos Hotelli Rikalan saunan Salossa. Hotellin asukkaat evakuoitiin liekkien tieltä turvaan, mutta henkilövahingoilta säästyttiin.

Automaattihälytys saunasta tuli pelastuslaitokselle illalla vähän puoli kahdeksan jälkeen. Sammutusyksiköiden tullessa paikalle henkilökunta oli jo saanut ulos hotellissa olleet viitisenkymmentä vierasta. Heille etsittiin tilapäinen majoituspaikka kaupungin muista hotelleista.

Palon syttymishetkellä saunaosastolla ei ollut ketään. Sähkösauna oli laitettu lämpiämään vieraiden iltasaunaa varten. Pelastuslaitoksen mukaan palo oli saanut alkunsa löylyhuoneesta, mutta tarkempaa syttymissyytä ei vielä tiedetä.

Hotelli kärsi mittavia savuvahinkoja. Vahinkojen rahallisesta määrästä ei vielä illalla ollut tietoa, mutta hotelli jouduttaneen pitämään kiinni muutamia päiviä.

Puun ominaisuudet voivat muuttua

- Jos saunan kiuas on pitkään päällä, saunan rakenteissa käytetty puu kuivuu ja hapertuu. Silloin puu muuttuu myös paremmin lämpöä johtavaksi ja helpommin syttyväksi, pohtii Helsingin pelastuslaitoksen palomestari Jari Korkeamäki useiden aiempien saunapalojen syitä.

- Toinen ongelma syntyy siitä, jos turvaetäisyydet palavaan materiaaliin ovat liian pieniä. Ajan mukaan puumateriaali rupeaa silloin tummumaan saunan kuivuessa ja rakenteet syttyvät helpommin.

- Saunan lämmitys pitää ilman muuta ottaa välillä pois päältä. Lisäksi saunan kiukaan yläpuolelle kattoon on syytä laittaa lämmönsuoja, hän kehottaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.