Mainos

Palmroth-kenkien valmistaja hakee yrityssaneeraukseen

Hamken Oy:lle on kertynyt velkoja lähes kahdeksan miljoonaa euroa. Hamken työllistää noin 120 ihmistä.

Pertti Palmroth -merkkisiä kenkiä ja laukkuja valmistava Hamken Oy on hakenut yrityssaneeraukseen. Toimitusjohtaja Pauli Suutarisen mukaan yhtiön velkojat ovat aikeelle myötämielisiä.

- Yrityssaneeraus on monta toimintakykyistä yritystä pelastanut, Suutarinen toteaa.

Hamkenille on kertynyt velkoja lähes kahdeksan miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto on noin viisi miljoonaa euroa vuodessa.

Tuotteiden menekki on kuitenkin viime kuukausina tuntuvasti parantunut. Tilauskanta on kasvanut viime vuodesta yli 15 prosenttia.

- Olemme päässeet nousukierteeseen, Suutarinen luonnehtii.

Rahaa on Suutarisen mukaan ollut viime vuosina niin niukasti, että uusiin koneisiin ja laitteisiin ei ole pystytty investoimaan riittävästi. Ongelmia ovat aiheuttaneet etenkin viennissä syntyneet luottotappiot.

Palmroth-yhtiöiden palveluksessa on kaikkiaan noin 180 henkilöä. Yrityssaneeraushakemus koskee pelkästään tuotantoyhtiö Hamkenia, joka työllistää noin 120 henkeä.

Saneeraus ei Suutarisen mukaan johda irtisanomisiin. Kevätkaudella uhanneet lomautukset on peruttu ja täystyöllisyys jatkuu ainakin loppuvuoteen asti.

Hamken valmistaa kenkiä Tampereella ja laukkuja Virroilla. Palmrothin kenkiä on valmistettu jo vuodesta 1928. Tuotteet ovat edelleen kokonaan kotimaisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.