Mainos

Palmen murha-asetta sukelletaan taas

Ruotsin poliisin Palme-ryhmä aikoo käynnistää uudet sukellukset löytääkseen pääministeri Olof Palmen murhassa käytetyn aseen.

Sukellukset alkavat kevään aikana Taalainmaalla, Mockfjärdin lähellä sijaitsevassa pienessä järvessä, joka on ollut etsintöjen kohteena aiemminkin.
-Sukeltaessamme järveen aiemmin meillä ei ollut käytössämme yhtä tarkkoja varusteita kuin ne, jotka nyt voimme lainata puolustusvoimilta, Ruotsin keskusrikospoliisin johtaja Lars Nylén sanoo Dagens Nyheter -lehdelle.

Uudet etsinnät tulivat ajankohtaisiksi, kun Palme-ryhmään otti yhteyttä 49-vuotias suomalaismies, jonka epäillään tietävän, missä ase on.
-On toivoa siitä, että saamme mieheltä lisää tietoa Mockfjärdin aseesta, Nylén sanoo.
-Toistaiseksi tyydyn kuitenkin toteamaan, että teemme yhteenvedon ja analyysin siitä, mitä hän on tähän mennessä sanonut.

49-vuotiaan epäillään olevan yksi kolmesta Mockfjärdin postiin lokakuussa 1983 iskeneestä suomalaisesta ryöstäjästä. Poliisi on epäillyt, että ryöstössä käytettyä asetta olisi saatettu käyttää myös Palmen murhassa.

Ryöstäjät ovat antaneet erilaisia selityksiä aseen kohtalosta. Välillä he ovat kertoneet heittäneensä sen järveen, josta se olisi myöhemmin noukittu ylös. Toisen version mukaan ase olisi myyty tukholmalaiselle huumeliigalle.
-Jos ase on yhä järvessä - ja silloin me löydämme sen uusilla varusteillamme - ei liene todennäköistä, että sitä olisi käytetty murhassa ja sen jälkeen heitetty järveen uudestaan, Nylén sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.