Mainos

Palmen murha-aseen etsinnät aloitettiin taas

Pääministeri Olof Palmen surma-aseen uudet etsinnät aloitettiin Tukholman keskustan vesistöissä tänään. Iltapäivään mennessä sukeltajat eivät kuitenkaan olleet löytäneet Rosenbadin ja keskussillan väliltä muuta kuin vanhaa posliinia ja kaljapulloja.

Yksityisten tutkimusten johtaja Donald Forsberg oli kuitenkin optimistinen, koska hänen mukaansa olosuhteet etsinnöille ovat hyvät. Etsinnät maksavat 4000-5000 kruunua päivässä ja niitä jatketaan Forsbergin mukaan kunnes ase löytyy tai kunnes varmistuu, ettei vedessä ole mitään. Forsberg on kertomansa mukaan kuullut useilta tahoilta, että murhasta epäilty Christer Pettersson olisi voinut heittää surma-aseen Rosenbadin ja keskussillan väliseen veteen matkallaan keskusasemalle.

Murhan ratkaisijalle on luvassa 50 miljoonan kruunun eli noin 35 miljoonan markan palkkio. Kadoksissa oleva 0.357 kaliiperin Smith & Wesson ase saattaisi tarjota johtolankoja vuosien takaisiin tapahtumiin. Palme ammuttiin vuonna 1986, kun hän oli tulossa elokuvista vaimonsa kanssa. Christer Pettersson tuomittiin Palmen murhasta vuonna 1988, mutta hänet vapautettiin myöhemmin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.