Mainos

Palkkiokampanja piratismia vastaan alkaa

Ohjelmistovalmistajien etujärjestö Business Software Alliance (BSA) on aloittanut kolmannen palkkiokampanjansa. Järjestö kehottaa vihjaamaan laittomien ohjelmistojen käytöstä yrityksissä tai yhteisöissä. Henkilö, joka antaa BSA:lle vihjeen laittomien ohjelmistojen käytöstä voi saada palkkiokseen 10 prosenttia korvaussummasta, enimmillään 25 000 euroa. Palkkio myönnetään sopimukseen tai korvaustuomioon johtavista vihjeistä.

- Hiljattain julkaistun tutkimuksen mukaan joka neljäs suomalaisissa yrityksissä tai yhteisöissä viime vuonna asennettu ohjelmisto on edelleen laiton. Ongelma on suurin pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Vaikka ohjelmistopiratismin taso Suomessa on puolittunut vuoden 1994 tasoon verrattuna, piratismi jarruttaa edelleen IT-markkinoiden kasvua, BSA Finlandin puheenjohtaja Jari Heikkinen sanoo.

Vuosi sitten toteutetun palkkiokampanjan tuloksena BSA sai lähes 200 ohjelmistopiratismia koskevaa vihjettä. Suurin vihjeen antajalle maksettu korvaus oli noin 5 000 euroa.

Vihjeitä voi antaa BSA:n Hotline-puhelimeen (09) 644 141 tai Internetissä osoitteessa www.bsa.org/suomi/. mikäli he tietävät jonkun yrityksen tai yhteisön käyttävän laittomia ohjelmistokopioita.

Business Software Alliance (BSA) on maailman johtavien ohjelmistovalmistajien ja Internetiin liittyvän teollisuuden etujärjestö suhteessa eri maiden hallituksiin, viranomaisiin ja kuluttajiin. BSA Finland aloitti toimintansa vuoden 1994 alussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.