Mainos

Palkkavertailut käynnistyneet hitaasti

Yritysten tehtävä tänä vuonna ensimmäiset palkkavertailut naisten ja miesten kesken.

Naisten ja miesten palkkakartoitus on yrityksissä käynnistynyt hitaasti. Laki vaatii yli 30 työntekijän yrityksiä vuosittain vertailemaan naisten ja miesten palkkoja ja palkkaeroja osana tasa-arvosuunnitelmaa.

Naisten ja miesten palkkaerojen kaventumista varmistamaan hallitus on asettanut 18-henkisen seurantaryhmän, jota vetää eduskunnan puhemies. Jäseninä on mm. työmarkkinajohtajia sekä korkeita virkamiehiä keskeisistä ministeriöistä. Tavoitteena on palkkaerojen pienentäminen viidellä prosentilla vuoteen 2015 mennessä.

- Meillä ei ole kattavaa tietoa, että miten on onnistuttu täyttämään nämä lain velvoitteet. Uskoisin että monissa yrityksissä vasta kerätään sitä pohjatietoa ja käydään keskusteluja, että miten se yleensä on mahdollista tehdä, toimistopäällikkö Pirkko Mäkinen tasa-arvovaltuutetun toimistosta kertoo.

Kaikkien palkanosien pitää olla syrjimättömiä: tehtäväkohtaisten, henkilökohtaisten ja tulosperusteisten lisäksi luontaisetujen, bonusten ja optioiden.

- Hälytyskellojen pitää soida aina silloin, kun huomataan, että on palkkaero. Sitten pitää lähtee selvittämään, että johtuuko tämä mahdollisesti sukupuolesta, vai onko siellä taustalla ihan asiallisia hyväksyttäviä perusteita, Mäkinen kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.