Mainos

Palkkatukirahat jo lopussa

Tämän vuoden työllistämistukirahat on jo lähes käytetty.

Vuosi on vasta puolessa välissä, mutta pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen tarkoitetut palkkatukirahat ovat jo käytännössä loppuneet. Rahojen loppuminen liittyy kuntien intoon työllistää pitkään kortistossa olleita ihmisiä nyt, kun työttömyyssakot alkavat näkyä kuntien budjeteissa. Kortistoista onkin saatu väkeä töihin hyvin, mutta vieläkin karsittavaa olisi.

Ministeriöstä ei ole toistaiseksi luvattu lisää rahaa, vaikka nähtävissä on jo nyt, että työvoimapula ei poista pitkäaikaistyöttömyyttä.

-Alueellamme on tuhatkaksisataa sellaista ihmistä. Siellä on paljon vajaakuntoisia ja ikääntyneitä, joita avoimet työmarkkinat eivät tule vetämään mukaansa, kertoo Kokkolan työvoimatoimiston johtaja Matti Sykkö.

Palkkatuen avulla osa työllistyy pysyvästi, osa palaa takaisin kortistoon. Ilman tukea harva ponnistaa suoraan työelämään.

-Ilman palkkatukirahaa he jäävät tietenkin yhä pitemmäksi aikaa työttömäksi, että kyllä se palkkatuki on siinä mielessä ollut aika toimiva keino, Sykkö toteaa.

Tuen avulla työllistyneet pelkäävätkin nyt jäävänsä ilman työtä, jos tukirahoja ei saada lisää. Työvoimatoimisto muistuttaa, että jo aloitetut tuet maksetaan sopimusten mukaisesti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.