Mainos

Palkkasyrjinnän selvittämisestä sopu

Ministeri Sinikka Mönkäre on myöntynyt tasa-arvovaltuutetun käyttöön, kun palkkatietoja selvitetään.

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre (sd.) on myöntynyt tasa-arvolain uudistuksessa siihen, että palkkasyrjintäepäilyissä tarvitaan palkkatietojen saantiin tasa-arvovaltuutetun apua. Mönkäre ja työmarkkinajärjestöt sopivat asiasta tänään. Mönkäre olisi alun perin halunnut, että luottamusmies saisi syrjintäepäilyissä suoraan tiedot verrokkihenkilön palkasta.

Työmarkkinajärjestöt päätyivät huhtikuussa valmistuneessa esityksessään siihen, että tiedot saa vasta tasa-arvovaltuutetun kautta. Tapaamisessa käytiin tänään läpi järjestöjen esitystä ja sitä, mitä muutoksia se käytännössä merkitsisi. Mönkäreen mukaan hän vakuuttui, että järjestöjen viilaama malli toteuttaa myös hallitusohjelman tavoitteet.

Hallitusohjelmassa on luvattu helpottaa palkkatietojen saantia, jos joku ounastelee tulleensa syrjityksi. Valtuutetun on pyydettävä tiedot työnantajalta kahden kuukauden määräajassa. Nykyisellään palkkatiedot voi saada suoraan, mutta vain verrokkihenkilön itsensä suostumuksella.

Järjestöt perustelivat valtuutetun mukanaoloa sillä, ettei tietoja perätä silkasta uteliaisuudesta. Mönkäre piti aiemmin valtuutetun kautta kierrättämistä turhan byrokraattisena ja epäili myös valtuutetun toimiston voimavarojen riittävyyttä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.