Mainos

Palkkasumman kasvu hidastunut viime vuodesta

Tilastokeskuksen mukaan eniten palkkasumma kasvoi tänäkin vuonna yksityisissä terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluissa, vaikka kasvuvauhti hiipui terveydenhuoltoalallakin.

Koko talouden palkkasumma kasvoi elo-lokakuussa 3,8 prosenttia viime vuoden elo-lokakuusta. Tilastokeskuksen laskelmien mukaan talouskasvu oli hitaampaa kuin vuosi sitten, sillä tuolloin kasvu edellisvuoden elo-lokakuusta oli 4,3 prosenttia.

Viime vuoden tavoin selkeintä kasvu oli yksityisissä terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluissa, vaikka kasvuvauhti hiipui. Tänä vuonna alan palkkasumman kasvu oli 8,2 prosenttia viime vuodesta, kun vuoden 2003 elo-lokakuun vuosikasvu oli 8,8 prosenttia. Rakentamisessa pudotus edellisvuoteen oli selkeintä. Nyt kasvu jäi alle kolmeen prosenttiin, kun vuosi sitten palkkasumma kohosi lähemmäs seitsemää prosenttia.

Ainoastaan kaupassa palkkasumman kasvu kiihtyi selkeästi ja nyt päästiin hieman alle kuuteen prosenttiin. Rahoitustoiminnassa kasvu jäi 0,4 prosenttiin ja teollisuudessa 2,4 prosenttiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.