Mainos

Palkkasumma kasvu hidastui

Koko talouden palkkasumman kasvu hidastui Tilastokeskuksen mukaan viime vuodesta. Palkkasumma kasvoi maalis-toukokuussa 2,7, kun luku oli viime vuonna 4,2 prosenttia.

Koko talouden palkkasumma oli maalis-toukokuussa 2,7 prosenttia suurempi kuin samaan aikaan vuotta aiemmin. Kasvu hidastui vuodentakaisesta, jolloin se oli 4,2 prosenttia, Tilastokeskus kertoi tänään. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kuukausittaisista palkkasummakuvaajista. Niiden mukaan palkkasumman kasvu ei nopeutunut yhdelläkään päätoimialalla.

Teollisuusyritysten palkkasumma oli maalis-toukokuussa prosentin suurempi kuin vuotta aiemmin. Teollisuuden alatoimialoista palkkasumma kasvoi voimakkaimmin elektroniikka- ja sähkötuotteiden valmistuksessa, neljä prosenttia. Palkkasumma aleni eniten tekstiilien ja tekstiilituotteiden sekä nahan ja nahkatuotteiden valmistuksessa, jossa laskua kertyi peräti seitsemän prosenttia.

Myös rakennusyritysten maksama palkkasumma kohosi prosentin. Maa- ja vesirakennusyritysten palkkasumma kasvoi kaksi prosenttia, talonrakennusyritysten palkkasumma pysyi lähes ennallaan. Kaupan palkkasumma kasvoi maalis-toukokuussa neljä prosenttia. Kaupan toimialoista kasvu oli suurinta autokaupassa, seitsemän prosenttia. Julkisen sektorin palkkasumma kohosi neljä prosenttia, mikä on kaksi prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Nopeimmin eli yhdeksän prosenttia palkkasumma lisääntyi edelleen terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluissa. Sielläkin kasvu tosin hidastui viime vuoden 11 prosentin lukemasta. Palkkasummakuvaajat perustuvat verohallinnon työnantajasuoritustietoihin, joita täydennetään Tilastokeskuksen omalla aineistoilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.