Mainos

Palkkasumma 3,6 prosentin kasvussa

Talouden palkkasumma oli viime kesänä 3,6 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten kesä-heinäkuussa. Tämä selviää Tilastokeskuksen tekemästä tutkimuksesta. Nopeimmin palkkasumma on kasvanut autokaupassa.

Tilastokeskuksen mukaan Koko talouden palkkasumma oli kesä-elokuussa 3,6 prosenttia suurempi kuin vastaavaan aikaan vuosi sitten. Kasvu nopeutui vuoden takaisesta, jolloin se oli vain 2,4 prosenttia.

Palkkasumma on nyt kääntynyt kasvuun myös teollisuusyrityksissä ja rakentamisessa, missä viime vuonna jäätiin yhden prosentin verran toissa vuodesta jälkeen. Teollisuusyritysten kesä-elokuussa maksama palkkasumma kasvoi nyt vuoden takaisesta kaksi prosenttia ja rakennusyritysten neljä prosenttia.

Kaupan palkkasumma kasvoi kesä-elokuussa myös neljä prosenttia. Sen kasvu kuitenkin hidastui vuoden takaisesta, jolloin yllettiin vuositasolle viiden prosentin nousuun. Nopeimmin palkkasumma on tänä vuonna kasvanut autokaupassa. Julkisen sektorin palkkasumma kasvoi viisi prosenttia eli samaa tahtia kuin ennenkin. Myös muiden palvelualojen kolmen prosentin kasvu oli samalla tasolla kuin vuotta aiemmin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.