Mainos

Palkkaneuvottelut kriisiytymässä usealla toimialalla

Palkkaneuvottelut ovat ajautuneet pattitilanteeseen usealla toimialalla.

Ensimmäisenä lakkoon uhkaavat mennä viiden suurimman laskettelukeskuksen rinnetyöntekijät, mikäli ensi tiistaina ei synny sopua Palvelualan ammattiliiton ja Matkailu- ja Ravintola-alan työnantajien neuvotteluissa. Kaksi vuorokautta kestävä lakko alkaisi keskiviikkona Levin, Rukan, Pyhän, Vuokatin ja Tahkon laskettelukeskuksissa.

Hermostuneisuutta lisää kahden viikon kuluttua pidettävä Levin alppilajien maailmancup -osakilpailu.

Lakkoilu voi pian olla edessä myös pankki- ja vakuutusalalla, jossa palkkaneuvottelut ovat polkeneet paikallaan koko syksyn. Työnantaja tarjoaa 0,5 prosentin palkankorotusta, ja työntekijät vaativat 3,5 prosenttia. Neuvotteluita jatketaan huomenna.

Talvi tuo tullessaan vielä vaikeita palkkaneuvotteluita esimerkiksi puu-, paperi- ja kuljetusaloille. Kunta-alalla ensimmäinen vakava sopimusyritys saattaisi ajoittua vuodenvaihteeseen, jolloin terveys- ja sosiaalialan liittoon Tehyyn kuuluvat saavat palkankorotuksen.

Oma lukunsa on myös Finnairin lentäjien jo 1,5 vuotta jatkunut palkkakiista. Lentäjät uhkaavat nyt 16. marraskuuta alkavalla lakolla.

Parempia uutisia tuli kuitenkin viime yönä postialalta, kun 22 000 postinkantajaa edustava liitto pääsi työnantajan kanssa sopimukseen. Postinkantajien palkat nousevat 0,5 prosenttia marraskuun alussa.

Katso Raimo Pitkäsen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.