Mainos

Palkkamurhien määrä kasvussa Venäjällä

Suurin syy lukuisiin palkkamurhiin on kova kilpailu liike-elämässä.

Palkkamurhien määrä on Venäjällä taas nousussa muutaman vuoden tauon jälkeen. Vuosittain tehdään satoja tilattuja tappoja. Suurin syy on kova kilpailu liike-elämässä. Myös uhrit ovat entistä korkeammassa asemassa.

Vuoden sisällä Venäjällä on tehty useita korkean profiilin murhia. Kuukausi sitten Forbes-lehden päätoimittaja tapettiin kotinsa lähellä Moskovassa.

Kaikkiaan palkkamurhia tehdään Venäjällä vuosittain satoja. Jos aiemmin taisteltiin lähinnä huoltoasemista ja peliluolista, niin nyt surmataan yhä korkeammassa asemassa olevia ihmisiä.

Poliisin erityisasiantuntija Martti Salmela Suomen Moskovan-suurlähetystöstä kertoo, että ne joilla menee hyvin, on erittäin suuri vaara tulla surmatuksi.

Palkkamurhien ns. kolmas aalto alkoi viime vuonna. Pahin aika oli 1990-luvun puolivälissä, jolloin omaisuutta yksityistettiin. Nyt talous taas kasvaa kohisten - ja sen myötä tapot.

Tapon hinta vaihtelee muutamasta sadasta eurosta kymmeniin tuhansiin. Tekijöinä ovat usein entiset turvallisuuspalvelun miehet tai ammattisotilaat.

Ongelma on myös hidas ja korruptoitunut oikeusjärjestelmä. Todisteet katoavat ja usein myös todistajat.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 09.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.