Mainos

Palkkamurhasta syytteet viidelle

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi tänään poikkeuksellisen palkkamurhan oikeuskäsittely, jossa syytteessä on viisi henkilöä.

Viisi henkilöä on saanut syytteen ruotsinturkkilaisen Volkan Ünsalin palkkamurhasta. Syyttäjä Harri Ilanderin mukaan Ünsal pahoinpideltiin ja kuristettiin Vuosaaren Kallvikintien asunnossa 16. lokakuuta 2003.

Syyttäjän mukaan tapahtumat nivoutuvat Arlandan lentokentän suureen ryöstöön heinäkuussa 2002. Suomalaiset tekijät oli palkattu sen jälkeen kun edellinen palkkamurhaaja oli itse surmattu Ruotsissa.

Syyttäjän mukaan motiivina Ünsalin surmaan oli se, että hän oli paljastanut Arlandan ryöstäjät poliisille. Ünsalin tiedot eivät ole johtaneet syytteisiin.

"Leo palkkasi Jannen"

Syyttäjän kuvion mukaan chileläissyntyinen Leo oli palkannut suomalaisen tuttavansa Jannen surmaamaan Ünsalin. Leo, Ünsal ja Janne olivat vanhoja ystäviä. 26-vuotias Janne on tuomittu murhasta, kun hän ampui 1998 Solvallan raviradalla Tukholman alamaailman serbijohtajan.

Janne taas syyttäjän mukaan oli palkannut suomalaiset ystävänsä Raimon ja Janin. Heillä on huume- ja väkivaltatausta. Kolmikko oli sitten hakannut ja kuristanut Ünsalin Vuosaaressa Janin asunnossa 16.10.2003. Ruumista ei ole löytynyt, mutta asunnossa oli verijälkiä. Palkkio oli toimitettu kuriirilla Helsinkiin.

Leoa syytetään yllytyksestä murhaan. Jannea, Raimoa ja Jania murhasta sekä Raimon vaimoa Satua avunannosta murhaan, kun tämä oli syyttäjän mukaan vuokrannut pakettiauton, jolla ruumis kuljettiin asunnosta.

Syytetyt kiistävät

Kaikki viisi syytettyä kiistivät syytteen jyrkästi. Janne kertoi asianajajansa välityksellä ihmettelevänsä sitä, miksi Ünsal olisi ylipäätään tullut Helsinkiin Jannen luokse, kun tuohon aikaan liikkui alamaailman juoruja, että Janne oli palkattu Ünsalin tappajaksi. Ünsalia oli varoitettu Jannesta.

- Ünsal on voinut itse lavastaa kuolemansa ja kadota, asianajaja Markku Fredman sanoi ja epäili, että huhuja Jannen osuudesta oli etukäteen levittänyt Ünsal itse.

- Tässä ei ole tarpeeksi näyttöä siitä, että hän on kuollut.

Raimon avustaja Jaakko Tuutti oli samoilla linjoilla.

- Ünsal on kansainvälinen rikollinen, joka on liikkunut puolen maapallon aluella. Maa on alkanut polttaa jalkojen alla.

Poikkeuksellista juttua käsitellään koko viikko Helsingin käräjäoikeuden turvasalissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.