Mainos

Palkkamalli tupo-jarruna

Kiistat palkankorotuksen tasosta ja myös toisen sopimusvuoden korotuksen muodosta jarruttivat ratkaisuun pääsyä tuloneuvotteluissa maanantaina. Tavoitteena oli ollut saada neuvottelutulos aikaan maanantaina aamupäivällä.

Neuvottelulähteiden mukaan SAK ei hyväksynyt mallia, jossa toisen vuoden palkankorotus olisi prosenttimääräinen, vaan ajoi samantapaista markka- ja prosenttikorotuksen yhdistelmää, jollainen on tulossa ensimmäisellekin vuodelle.
SAK:n kanta aiheutti hämmennystä, sillä neuvotteluissa oli useiden lähteiden mukaan jo aiemmin oltu pitkälle yhtä mieltä siitä, millainen korotusmalli sopimukseen otettaisiin.

Palkankorotusten lisäksi avoimeksi jäi vielä useita muitakin kysymyksiä, mm. ansiokehitystakuun malli, ulkopuolisen työvoiman käyttö yrityksissä sekä tupo-korotusten takaaminen myös Akavan ylemmille toimihenkilöille.
Palkansaajajärjestöjen hallintoelimet aloittivat kello 13 omat kokouksensa ja tuloneuvotteluja on tarkoitus jatkaa myöhemmin iltapäivällä.

Neuvottelut keskeytyivät puolen päivän aikaan hieman kireissä tunnelmissa. Akavan puheenjohtaja Mikko Viitasalo poistui paikalta ennen SAK:n Lauri Ihalaista (sd.) silminnähden ärtyneenä. Viitasalo paheksui, että hyviä neuvottelutapoja ei noudatettu.
(STT)


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja